تابستان از راه رسیده و مشکلات پوستی در تابستان بسیار متعدد می باشند. بنابراین، چگونه مطمئن شویم که محافظت شده، هیدراته و عاری از عفونت ها و بیماری های تابستانی هستیم؟ این مقاله به درمان بسیاری از مشکلات پوستی در تابستان می پردازد.
بسیاری از افراد هستند که از شروع و ورود به فصل تابستان بیزار هستند. دلیل آن این است که هر بار که این فصل فرا می رسد، بسیاری از بیماری ها و گرمازدگی ها به سراغ آن ها می آید. اگرچه اقدامات احتیاطی زیادی مانند پوشیدن لباس های آستین کامل، کلاه، استفاده از کرم ضد آفتاب را هر زمان که در خارج از منزل قدم می گذارید، باید انجام دهید، اما نمی توان از گرمای بیش از حد و مشکلات پوستی در تابستان فرار کند.
مشکلات پوستی در تابستان و راه های درمان آن
1- حرارت بالای بدن:
هنگامی که فرد از گرمای بسیار زیاد رنج می برد، به دلیل انسداد غدد عرق، بثورات خارش دار شدید در تمام قسمت های بدن که با لباس پوشانده شده است ایجاد می شود. اگر شدید باشد، می تواند باعث گرمازدگی شود که می تواند جدی شود زیرا بدن قادر به کنترل دمای خود نیست.
پیشگیری و درمان:
- از قرار گرفتن مستقیم در شرایط گرم مرطوب خودداری کنید و سعی کنید از فعالیت بدنی شدید دوری کنید.
- ناحیه آسیب دیده را با پنکه، دوش خنک یا تهویه مطبوع خنک و خشک نگه دارید.
- لباس های نخی گشاد بپوشید و از محصولات روغنی خودداری کنید.
- لوسیون کالامین و/یا کرم استروئیدی ملایم تجویز شده توسط پزشک می تواند خارش و سوزش را تسکین دهد. پودر بچه نیز می تواند به تسکین پوست کمک کند.
- حمام بلغور جو دوسر، استفاده از مولتانی میتی، آب خیار و هر آنچه به خنک شدن بدن کمک می کند، سپس شستن آن با آب خنک می تواند در خانه انجام شود.
- با آب میوه های تازه، آب، گلوکز یا نوشیدنی ویتامین C به خوبی، خودرا هیدراته نگه دارید. از نوشیدنی های سرد خودداری کنید زیرا باعث کم آبی بدن می شوند.
2- جوش و پوست چرب:
جوش ها یکی از بزرگترین مشکلات پوستی در تابستان می باشند که با سوزش نیز همراه هستند. سبوم (روغن) تولید شده توسط غدد چربی، مجموعه ای از سلول های مرده پوست و کثیفی که منافذ را مسدود می کند، دستور العمل مناسبی برای جوش است.
همچنین اگر با برسها و اسفنجهایی که به خوبی تمیز نشدهاند آرایش میکنید و آرایش مناسبی انجام نمیدهید، باعث ایجاد جوشها روی پوستتان میشوید.
پیشگیری و درمان:
- صورت را سه بار در روز با استفاده از شویندههای ضد آکنه بشویید که حاوی موادی مانند اسید سالیسیلیک، اسید گلیکولیک، دانههای میکرو اسفنجی ملایم، روغن درخت چای، چریش یا سایر ترکیبات ضد آکنه است که باعث پاکسازی عمیق منافذ میشود.
- ابزارهای کاربردی آرایش را تمیز نگه دارید. از محصولات آرایشی غیر آکنه زا استفاده کنید.
- مصرف لبنیات شکردار، فرآوری شده و فست فودهای سرخ شده را کاهش دهید.
- ورقه های روغن لکه دار یا پدهای ضد آکنه را در دسترس داشته باشید.
- ماسکهای ضد آکنه مانند پکهای صورت گلی سیاه، بستههای صورت خاکی فولرها نیز فواید خود را دارند.
- پزشک ممکن است در موارد شدید به داروهای ضد آکنه برای کمک به کاهش چربی پوست شما نیاز داشته باشد و به دنبال آن آخرین روش های لیزر برای خلاص شدن از شر اسکارهای ناخوشایند آکنه انجام شود.
3- برنزه شدن و رنگدانه:
برنزه دفاع بدن در برابر نور شدید خورشید است. اما قرار گرفتن طولانی تر یا شدیدتر در معرض آفتاب می تواند باعث قرمزی، لایه برداری و خارش پوست شود که باعث آفتاب سوختگی می شود و در نهایت منجر به مشکل دائمی رنگدانه ها می شود.
پیشگیری و درمان:
- از یک ضد آفتاب با طیف وسیع UVA، B و C که مناسب نوع پوست شما است استفاده کنید. باید SPF 30 و بالاتر، مقاوم در برابر آب و عرق باشد. یک ضد آفتاب مناسب باید 20 دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید استفاده شود و اگر به مدت طولانی یا بیشتر در معرض نور خورشید هستید، هر 3 ساعت یک بار آن را تجدید کنید. کرم های ضد آفتاب به کاهش آسیب های ناشی از نور خورشید، کک و مک، لکه های خورشیدی، چین و چروک، رنگدانه ها و سرطان پوست کمک می کنند. یک متخصص پوست می تواند بهترین نوع کرم ضد آفتاب را برای پوست شما توصیه کند.
- برای محافظت در برابر آفتاب از چتر، کلاه، کلاه لبهدار، خرید لباسهای بچه گانه و بزرگسالان با جنس نخی گشاد، رنگ روشن، و غیره استفاده کنید.
- برای محافظت از چشم، سایه های مسدود کننده اشعه ماوراء بنفش با کیفیت خوب، ضروری است.
- مقدار زیادی آب بنوشید و هیدراته خود را حفظ کنید.
- کرمهای ترمیم DNA پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید در حال حاضر در دسترس هستند، برای افرادی که ساعتهای طولانی زیر نور خورشید کار میکنند مناسب است. استفاده از لوسیون آلوئه ورا یا کالامین می تواند به تسکین نواحی سوخته کمک کند.
- اگر با ماشین سفر می کنید، از محافظ های ضد آفتاب روی صفحه پنجره ها استفاده کنید.
- آنتی اکسیدان های خوراکی و 1000 میلی گرم ویتامین C در روز نیز کمک کننده خواهد بود.
- برای از بین بردن اثرات برنزه کردن، طبق توصیه متخصص پوست خود به دنبال روش هایی مانند صورت، جوانسازی پوست با لیزر، لایه برداری شیمیایی یا میکرودرم باشید.
4- عفونت های پوستی باکتریایی و قارچی:
یکی از مشکلات پوستی در تابستان قارچ ها و باکتری ها می باشند. این در افرادی که از وسایل نقلیه عمومی استفاده می کنند و در مکان های شلوغ تردد می کنند رایج است زیرا این عفونت ها مسری هستند. عفونت های باکتریایی مانند کورک، فولیکولیت و عفونت های قارچی زیر بغل، کمر و کشاله ران به دلیل ترکیبی از گرما، رطوبت، پوشیدن لباس های تنگ، چاقی و محیط ناپاک رخ می دهد.
پیشگیری و درمان:
- دست های خود را بیشتر اوقات تمیز و شسته نگه دارید یا از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید.
- از لباس های گشاد استفاده کنید، از استفاده از استخرهایی که به درستی ضدعفونی نشده اند خودداری کنید، از بریدگی در هنگام اصلاح جلوگیری کنید.
- از مناطق شلوغ پرهیز کنید. پس از رسیدن به خانه با یک صابون آنتی باکتریال دوش بگیرید. از پودرهای ضد قارچ در چین های بدن مخصوصا در افراد دیابتی استفاده کنید
- در صورت رفع نشدن عفونت ها با متخصص پوست مشورت کنید.
- درمان تمام تماس های آلوده در خانواده یا محل کار در غیر این صورت عود معمول است.
5- حساسیت به آفتاب یکی از مشکلات پوستی در تابستان:
کهیرهای پوستی قرمز و خارش دار روی پوست نشان دهنده حساسیت به نور خورشید است. برخی افراد دچار فوران نوری چند شکلی می شوند که در آن پوست با قرمزی و خارش واکنش نشان می دهد هر بار که همیشه در یک مکان در معرض نور خورشید قرار می گیرد.
در صورت آلرژی، هر بار که در معرض نور خورشید قرار می گیرید، پوست واکنش نشان می دهد. درمان این مشکل است. پیشگیری همان چیزی است که در قسمت آخر ذکر شد.
6- موهای غیر قابل کنترل بزرگترین مشکلات پوستی در تابستان:
یکی از بزرگترین مشکلات خانم ها و دختران این موضوع در فصل تابستان می باشد. در تابستان، موها ثابت، خشک، شکننده و وز می شوند زیرا رطوبت و گرما به کوتیکول (لایه خارجی) مو آسیب می زند. پوست سر به دلیل تعریق بیش از حد تمایل به چسبندگی دارد.
پیشگیری و درمان:
موها را ۲ تا ۳ بار در هفته بشویید تا تمیز و کمتر چرب بماند. از یک شامپوی ملایم و به دنبال آن یک نرم کننده خوب استفاده کنید. اگر مستعد شوره سر هستید هفته ای یکبار از شامپوی ضد شوره استفاده کنید. ماندن در نرمکنندهها به محافظت از موها کمک میکند و رطوبت مو را حفظ میکند و از مو در برابر آفتاب و آلودگی محافظت میکند.
سرکه سیب رقیق شده و ریخته شده روی موها بعد از شامپو می تواند به بازگرداندن درخشندگی مو کمک کند.
در صورت باز گذاشتن موها، پس از شستن مو از نرم کننده ها/سرم های حاوی ضد آفتاب استفاده کنید. در حالت ایدهآل، موهای بسته کمک میکند، زیرا ممکن است موها در اثر تعریق چرب شده و در اثر گرما زبر شوند.
بنابراین، پاسخ در این است که خود را به خوبی هیدراته نگه دارید، از پوست خود و کودکتان در برابر قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید محافظت کنید و شرایطی را که در معرض عفونت هستند کاهش دهید.