مجله پیانو
گرمازدگی کودکان

10 علائم و علل گرمازدگی کودکان و درمان آن

گرمازدگی کودکان اصولا در فصل تابستان اتفاق می افتد. بدن انسان بر اثر فعالیت هایی که در طول روز انجام می دهید گرما تولید می کند که این گرما با تعریق بدن و از طریق پوست دفع و خنک می شود. اما این موضوع برای زمانی است که دمای هوا خیلی بالا نباشد. برخی از روزهای گرم تابستان با بالا رفتن دمای هوا و رطوبت موجود در هوا، سیستم خنک کننده بدن دچار اختلال می شود و گرما در بدن می ماند و به میزان زیادی بالا می رود که در نتیجه دچار گرمازدگی می شویم.

گرمازدگی کودکان

گرمازدگی کودکان بیشتر در فصل تابستان رخ می دهد و از آنجایی که کودکان در این فصل علاقه ی زیادی به بازی کردن در محیط های تفریحی از جمله پارک ها را دارند ساعات زیادی را می توانند در زیر نور خورشید به بازی کردن بپردازند که همین موضوع یکی از دلایل ایجاد گرمازدگی کودکان است چرا که کودک شما در حال بازی کردن و تحرک بالا قرار دارد و آب بدن او به سرعت از دست می رود که در نهایت گرمای هوا و کم آبی بدن کودک باعث ایجاد گرمازدگی می شود.

علت های اصلی گرمازدگی کودکان

گرمازدگی کودکان سریعتر از بزرگسالان رخ می دهد به همین دلیل مواقعی که کودک شما در حال بازی کردن در زیر نور خورشید می باشد باید آب کافی بنوشد چرا که دمای هوا بالا است و بدن قادر به خنک کردن پوست نخواهد بود به همین دلیل آب زیادی را از دست می دهد و گردش خون به کندی پیش می رود و درجه حرارت بدن بالا می رود در این زمان بهتر است از کلاه های آفتاب گیر و هدبند بچه گانه استفاده کنید. پوشاندن لباس خنک را فراموش نکنید.

نوزادان شیر خوار نیز در دمای بالای هوا دچار گرمازدگی می شوند زیرا وزن کمی دارند و مایعات کافی در بدن آن ها نیست و بیشتر در معرض گرمازدگی قرار می گیرند و حس تشنگی بیش از حد آن ها را بی قرار می کند. گرمازدگی در کودکان می تواند زندگی آن ها را در معرض خطر قرار دهد.

گرمازدگی کودکان

زمانی که کودک دچار گرمازدگی می شود باید درمان را به سرعت شروع کنید چرا که گرمازدگی کودکان در عرض چند دقیقه رخ می دهد. فعالیت زیاد در ساعات اوج گرما می تواند به سرعت بدن او را تخلیه کند و دمای بدن را به شدت بالا ببرد که برخی از کودکان در این حالت دچار تب بالا می شوند و پوستشان خشک و قرمز می شود.

گرمازدگی علائم رایجی دارد که در کودکان به سرعت نمایان می شود که مهمترین آن ها احساس تهوع شدید است و درجه دمای بدن آن ها به 39 درجه سانتی گراد می رسد و این نشانه تب بالا می باشد. از دیگر علائم گرمازدگی کودکان می توان به کم آبی، تغییر رنگ ادرار به زرد و قرمزی، سرگیجه و سر درد، بی حالی و تنگی نفس اشاره کرد.

گرمازدگی کودکان

پیشگیری از گرمازدگی کودکان

در گرمای فصل تابستان بهتر است در طول روز از نوشیدن آب کافی توسط کودکتان مطمئن شوید و بدن او را هیدراته نگه دارید و در طول روز و در کنار وعده های غذایی او مایعات و نوشیدنی های طبیعی و خنک را قرار دهید تا آب بدن کودک کاملا تامین شود.

ساعات اوج گرما یعنی 11 ظهر تا 4 بعد از ظهر را سعی کنید در خانه بمانید و تا حد ممکن او را از خانه بیرون نبرید چرا که اوج تابش نور خورشید و گرما در این زمان می باشد و می تواند بدن کودک شما را خالی از مایعات کند و پوست او را خشک نگه دارد و حتی باعث آفتاب سوختگی کودکان شود. برخی از والدین تصور می کنند که در این ساعات و در اوج گرما قرار دادن فرزندشان در ماشین هیچ گونه مشکلی پیش نمی آورد اما بهتر است بدانید یکی از دلایل گرمازدگی کودکان، بودن آن ها، ساعات طولانی داخل ماشین می باشد.

گرمازدگی کودکان

برای رفع کم آبی بدن کودک خود مرتب به او آب و مایعات کافی بدهید و منتظر این نباشید که فرزندتان از شما طلب آب کند چرا که بسیاری از کودکان در طول روز سرگرم بازی کردن می باشند و نوشیدن مایعات، به خصوص آب را فراموش می کنند.

در فصل تابستان برای خرید لباس بچه گانه به دنبال لباس های نخی باشید مانند ست پسرانه که در این فصل به تاپ پسرانه و شلوارک و یا تیشرت پسرانه خنک و نخی ختم می شوند لباس های دخترانه تنوع بالایی دارند. خرید سارافون و پیراهن دخترانه، ست دخترانه و… انتخاب خوب و هوشمندانه ای برای این فصل می باشند و باعث عبور و مرور هوا می شوند و بدن کودک را خنک نگه می دارند.

گرمازدگی کودکان

در ساعات اوج گرما لباس های فرزندتان را تا جایی که امکان دارد کم و محدود کنید و اگر قصد بیرون رفتن از خانه را دارید با استفاده از کلاه های نقاب دارد، از تابش نور خورشید به سر کودک می توانید جلوگیری کنید.

هوای اتاق فرزندتان را هر چند ساعت یک با تهویه کنید. این کار را می توانید با باز گذاشتن در پنجره ها و روشن کردن کولر انجام بدید تا هوای خانه خنک شود. کودک را در ماشین به تنهایی رها نکنید حتی اگر داخل ماشین خنک بود زیرا دمای ماشین یک باره بالا می رود و تا 80 درجه هم می رسد و می تواند باعث بروز خطرهای جدی شود.

اقدامات اولیه گرمازدگی کودکان

گرمازدگی کودکان به سرعت اتفاق می افتد و باید زمانی که حس کردید دمای بدن او بالا رفته باید سریعا اقدامات اولیه را آغاز کنید.

گرمازدگی کودکان

  • لباس های او را تا جایی که ممکن است کم کنید و یا کاملا در بیاورید.
  • او را به جای خنک و یا سایه منتقل کنید.
  • نوشیدن مایعات می تواند حال او را کمی بهتر کند پس فرزند خود را تشویق به آشامیدن آب کنید.
  • حمام خنک می تواند به رفع حال او کمک بسزایی کند البته منظورمان آب سرد نیست.
  • اگر کودک شما دچار کم آبی و تهوع شدید است او را نزد پزشک ببرید چرا که تهوع اجازه نمی دهد بتواند آب بنوشد در نتیجه نیاز به دریافت سرم دارد.
  • درمان را سریعا آغاز کنید چرا که هر چه آب بدن بیشتر از دست برود خطر زیادی او را تهدید خواهد کرد و کم آبی زیاد می تواند کشنده باشد.
  • اگر دمای بدن به بالای 41 برسد می تواند آسیب بزرگی به مغز فرزندتان وارد کند پس گرمازدگی کودکان را جدی بگیرید.

گرمازدگی کودکان

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *