مجله پیانو
سلامت نوزاد

8 نشانه‌ی سلامت نوزادان

والدین همیشه نگران سلامت فرزندان خود هستند. مخصوصا سلامت نوزادانی که تازه به دنیا آمده اند. بیشتر سوالاتی که در ذهن مادران به وجود می آید این است که چرا امروز نوزاد ما بیشتر گریه کرد؟ چرا رنگ مدفوع کودک عادی نیست و یا آبکی است؟ آیا خواب کودک کافی بوده است؟ و مراحل رشد نوزاد چگونه است؟ …

نوزادان وقتی به دنیا می آیند رفتارها و ویژگی هایی دارند که نشانه ی سلامت نوزاد از نظر وضعیت جسمانی آن ها است. مانند: شیر خوردن، وضعیت ادرار و مدفوع، توجه به صداهای اطراف و…
سلامت نوزاد به دو دسته جسمی و روحی تقسیم می شود، که نشانه های سلامت جسمی، به عملکرد درست اندام های بدن او گفته می شود. که یکی از کارهای مهمی که والدین برای سلامت نوزاد خود باید انجام دهند تزریق واکسن های نوزاد است که باید سر وقت انجام شود.

اطمینان از سلامت و تندرستی کودک یک اولویت اصلی برای والدین است و چندین جنبه کلیدی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. اولاً، سلامت جسمانی نوزاد از اهمیت بالایی برخوردار است.

والدین باید اطمینان حاصل کنند که کودکشان از طریق شیردهی یا تغذیه با شیر خشک تغذیه مناسبی دریافت می کند و باید با پزشک متخصص اطفال مشورت کنند تا برنامه غذایی مناسبی را تنظیم کنند. معاینات منظم با یک متخصص اطفال به نظارت بر رشد و تکامل کودک کمک می کند و به والدین اطمینان می دهد که فرزندشان در حال رشد است.

علاوه بر سلامت جسمانی، توجه به سلامت عاطفی و اجتماعی کودک بسیار مهم است. نوزادان در محیطی پر از عشق، گرما و مراقبت از نوزاد و… رشد می کنند. والدین می توانند با در آغوش گرفتن و آرامش کودک خود در صورت نیاز و پاسخ سریع به گریه های او، دلبستگی ایمن ایجاد کنند. این نه تنها بهزیستی عاطفی را تقویت می کند، بلکه به کاهش نگرانی و اضطراب در والدین و نوزاد کمک می کند.

علاوه بر این، والدین باید خود را در مورد نگرانی های رایج نوزادان مانند قولنج، الگوهای خواب و برنامه واکسیناسیون آموزش دهند. داشتن یک رویکرد آگاهانه به فرزندپروری می تواند به کاهش نگرانی ها و ایجاد حس کنترل کمک کند.

جستجوی حمایت از دوستان، خانواده، یا گروه‌های والدین نیز می‌تواند در گذر از چالش‌های والدین بسیار مفید باشد و به والدین اطمینان دهد که در نگرانی‌های خود تنها نیستند. در نهایت، ترکیبی از مراقبت‌های فیزیکی مناسب، حمایت عاطفی و دانش به والدین کمک می‌کند تا محیطی سالم و پرورشی ایجاد کنند که در آن نگرانی‌ها در مورد سلامتی کودکشان به تدریج از بین برود.

  • والدین عزیز می توانند برای خرید لباس بچه گانه به سایت پیانو استایل مراجعه کنند و از تنوع و کیفیت لباس های کودکان خود اطمینان حاصل کنند و بهترین ها را برای فرزندان خود تهیه کنند چرا که آن ها لایق بهترین ها هستند.

سلامت نوزاد

نکات مهم و قابل توجهی که سلامت نوزاد را نشان می دهد

  1. گریه نوزاد: نوزادان زمانی که خواسته ای داشته باشند گریه می کنند، این گریه ها نشانگر خواسته های نوزاد است. بیشتر نوزادان به دلیل گرسنگی یا پوشک خیس خود گریه می کنند. زمانی که نوزاد شما گریه می کند بهترین تسکین برای او آغوش والدین است و جهت آرام کردن کودک پوشکش را تعویض کنید یا به او شیر دهید، سپس آروغ او را بگیرید و پشت نوزاد را به آرامی ماساژ دهید. در صورتی که تمام مراحل را طی کردید ولی کودک آرام نشد با پزشک او تماس بگیرید زیرا احتمالا بیماری در کودک مطرح است که او را نا آرام می کند و از سلامت نوزاد مطمئن شوید.
  2. ادرار در نوزادان: دفع ادرار در نوزادان با فاصله ی دو تا چهار ساعت طبیعی است اگر کودک شما تب دارد و یا در هوای گرم باشد، دفع ادرار پایین می آید که این میزان هم طبیعی است. ادرار در کودکان دردناک نیست و حالت چهره کودک در حال تخلیه ادرار تغییر نمی کند. رنگ ادرار طبیعی نوزادان زرد رنگ بوده و برخی مواقع هم به علت غلظت به رنگ صورتی است. این رنگ مشکل ساز نیست اما اگر این رنگ ثابت ماند احتمال عفونت ادرار در نوزاد است و باید به پزشک کودک مراجعه فرمایید و از سلامت نوزاد خود مطمئن شوید. دقت داشته باشید که وجود خون در ادرار کودک غیر طبیعی است و باید مورد بررسی قرار بگیرد.
    در طول روز باید بین 8 تا 10 بار پوشک نوزاد تعویض شود و این نشان می دهد که کودک به اندازه کافی از شیر مادر خورده است و به سرعت در حال رشد است. برای اینکه متوجه شوید که کودک شما رشد کافی دارد یا خیر بهتر از به تعداد دفعاتی که پوشک او را تعویض می کنید دقت کنید زیرا این نشانه ای است تا کاملا متوجه شوید که آیا کودک شما به درستی و به اندازه کافی شیر می خورد یا نه. اما فراموش نکنید که بهترین راه برای اینکه متوجه شوید که کودک به رشد کافی رسیده است یا خیر، باید به پزشک اطفال مراجعه فرمایید.سلامت نوزاد
  3. خواب نوزادان: ساعت خواب کودکان مانند بزرگسالان نیست برخی از نوزادان در برابر خواب مقاومت می کنند و برخی هم به راحتی می خوابنند. مکان خواب نوزادان لازم نیست که حتما ساکت و تاریک باشد نوزادان به راحتی می توانند در محیط های شلوغ و پر نور هم بخوابند زیرا نه ماه در شکم مادر، محیط آرام نبوده. صدای قلب مادر، سیستم گوارشی و دیگر عملکردهای بدن مادر صدای بسیار بلندی دارند. بعضی از کودکان در محیط های شلوغ بهتر می خوابند. کودکان بهتر است به پشت و یا پهلوی راست خوابانده شوند. اما اگر کودکی نارس باشد و یا استفراغ میکند به توصیه پزشکان باید دمرو به پشت بخوابد.
  4. دفع مدفوع در نوزادان: مدفوع در روزهای اول بعد از تولد به رنگ سبز است که به آن مکونیوم گفته می شود. این رنگ طبیعی است تا زمانی که همل هضم شروع شود و مدفوع به رنگ زرد تغییر کند.
    نوزادانی که با شیر خشک و بطری تغذیه می کنند، مدفوع سفت و لوله ای شکل دارند اما اگر این نوع مدفوع را زمانی که نوزاد شیر مادر را میخورد ببینید نشانه ی کم آبی در بدن نوزاد است که بر اثر تب یا گرمای زیاد در محیط به وجود می آید و برای اطلاع از سلامت نوزاد باید مورد بررسی قرار بگیرد. وجود خون یا بلغم در مدفوع کودک نیازمند مراجعه سریع به پزشک است.
  5. حمام کردن نوزادان: در هفته های اول که هنوز بند ناف جدا نشده است، با حوله ای نرم که با آب گرم مرطوب شده است، بدن نوزاد و دست و صورت او را شستشو دهید و بعد از افتادن بند ناف در هفته دو الی سه بار حمام بسیار ایده آل است.
  6. توجه نوزاد به اطراف: نوزاد برای شنیدن صداها، سرش را به سمت صدا برمیگرداند و این نکته اثبات می کند که حس شنوایی او در حال رشد است. از زمانی که نوزاد به دنیا می آید قادر به شنیدن است اما چندین هفته به طول می انجامد تا بتواند صداهای خارج از رحم را از دیگر صداها تشخیص دهد.سلامت نوزاد
  7. افزایش تدریجی قد و وزن نوزاد: افزایش وزن و قد در کودکان به تدریج در حال رشد است. بهتر است هر دو هفته یک بار قد و وزن نوزاد خود را طبق جدول سلامت، مورد بررسی قرار دهید. ولی به خاطر داشته باشید بعضی از کودکان به کندی و برخی رشد سریعی دارند و این موضوع نگران کننده نیست اما اگر راجب این موضوع نگرانی دارید بهتر از از پزشک کودک مشورت بگیرید و ماهانه برای چکاپ قد و وزن به پزشک مراجعه فرمایید.
  8. نشانه های سلامت روحی در نوزادان: نه تنها سلامت جسمی کودکان، بلکه نشانه های روحی در کودکان هم باید مورد بررسی قرار بگیرد. نوزاد شما باید بتواند با اطرافیان ارتباط برقرار کند این ارتباط در ماه های اول از مادر و پدر آغاز می شود و کم کم به سایر اطرافیان تعمیم پیدا می کند. برقراری ارتباط با کودکان را باید آموزش دیده باشید تا کودک بتواند به راحتی با شما ارتباط بگیرد. نوزاد به تدریج باید چهرها را شناسایی کند و با آن ها ارتباط بگیرد. اگر در این زمینه مشکلی دارد و از تماس با اطرافیان اجتناب می کند و معذب است باید با یک متخصص مشورت کنید. یکی دیگر از نشانه های سلامت نوزاد ارتباط با محیط پیرامون است. او باید نسبت به صداهای اطراف خود واکنش های مثبت و منفی نشان دهد و برای شناسایی و شناخت اشیا آنها را با دست لمس کرده و یا به سمت دهان خود می برد. به طور کلی، تمایل نوزاد به کشف محیط اطراف و توجه نشان دادن به پدیده های اطراف، نشانه ی سلامت ذهنی او است.

سلامت نوزاد

نوزادان در سن یک ماهگی یا کمی بیشتر می توانند سر خود را مدت بسیار کوتاهی بالا نگه دارند. در سن سه ماهگی به بالا روی شکم خود می خوابند و مدت طولانی‌تری سر خود را بالا نگه می دارند. در سن شش ماهگی غلت زدن به اطراف را آغاز می کنند و با کمک می توانند بنشینند. در سن یک سالگی هم می توانند سینه خیر بروند و با کمک راه بروند. تمامی این ها نشانه های سلامت نوزاد هستند. در مقالات گذشته طریقه از پوشک گرفتن کودک و از شیر گرفتن کودک را توضیح دادیم برای مطالعه ی بیشتر کلیک کنید.

سلامت نوزاد

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *