مجله پیانو
دعوای کودکان

5 راه برای مدیریت دعوای کودکان

یکی از دغدغه های اکثر والدین دعوای کودکان و تربیت فرزند می باشد که هم در مدرسه بین دوستان و هم در خانه بین خواهر و برادرها به شدت دیده می شود. اما همیشه اختلاف نظرها بد هم نیست چرا که کودک احساسات خود را میشناسد و با آن ها ارتباط برقرار می کند و هر آنچه را نیاز دارد بیان می کند. الیته همیشه اینگونه نیست که کودک بتواند نظر خودش را در آرامش بیان کند و مشکلات خود را با صحبت و آرامش حل کند.

دعوای کودکان پیامدهای زیادی مانند: عصبانیت، ناراحتی، لجبازی کودکان و … را دارد برخی از کودکان مهارت این را دارند که مشکلاتشان را با دوستان و یا خواهر و برادر خود به آرامی حل کنند و اما برخی گروه دیگر با دعوا کردن و فریاد زدن سعی بر پیروزی دارند.

دعوای کودکان

والدین باید بدانند که دعوای کودکان با هم طبیعی می باشد و تنش ها به مرور زمان و با بالا رفتن سن فروکش می کنند اما در برخی از موارد دعوای کودکان به درگیری های فیزیکی و آسیب های جدی ختم می شود در این جاست که والدین باید مدیریت خود را به کار بگیرند. البته که مداخله های گاه و بی گاه می تواند مشکل ساز باشد اما در برخی از مواقع نیاز است که شما وارد عمل شوید.

رعایت نکات مهم هنگام دعوای کودکان

نکات مهمی وجود دارد که به هنگام دعوای کودکان باید به آن ها توجه داشته باشید و آن ها را رعایت کنید.

1_ اگر کودک شما، با یکی از دوستان خود دعوا و ناراحتی داشته به او کمک کنید تا خودش را آرام کند مثلا از او بخواهید نفس های عمیق بکشد سپس علت دعوا را بپرسید و به بگویید که درکش می کنید تا متوجه شود که شما صحبت های او را کامل شنیده اید اینگونه یاد میگیرد که در دفعات بعد و ناراحتی های رخ داده بهتر عمل کند.

2_ از کودک خود بخواهید موضوع بحث و ناراحتی را از دید طرف مقابل هم بررسی کند اینگونه آموزش میبیند که یک طرفه به مسائل نگاه نکند و راه حل بهتری برای موضوع های رخ داده پیدا کند.

دعوای کودکان

3_ از کنترول کردن و یا مداخله بیش از حد فاصله بگیرید و بابت هر ناراحتی و دعوای کودکان با والدین طرف مقابل و یا مدرسه صحبت نکنید اینگونه فرزند شما آموزش میبیند تا مسائل پیش پا افتاده را خودش حل کند.

4_ راهنمای خوبی برای فرزندتان باشید و هنگامی که تصمیم گرفت مشکل را حل کند سعی کنید او را بر اساس انتخابش راهنمایی کنید مثلا اگر از اتفاق رخ داده ناراحت است و خود را مقصر می داند و تصمیم گرفته عذرخواهی کند او را راهنمایی کنید که چگونه ابراز پشیمانی کند. اینگونه می تواند در برقراری روابط اجتماعی در آینده بهتر وارد شود.

5_ همان طور که می دانید والدین بزرگترین و مهمترین الگوهای فرزندان هستند بنابراین باید عملکردی مشابه آنچه از فرزندتان می خواهید را در مقابل همسرتان نشان دهید.

دعوای کودکان

مدیریت دعوای کودکان در منزل

در بسیاری از خانواده ها پس از ورود فرزند دوم، فرزند اول کمی حساس شده شروع به حسادت کردن می کند در واقع قصد دارد تمام توجه شما را به سمت خود بکشاند و در نهایت این حسادت ها موجب بحثو دعوای کودکان می شود. کودک بزرگتر برخی مواقع متوجه توجه زیاد شما به نوزاد شده و در این مواقع حس تنفر او به شدت زیاد می شود در خانواده هایی که دارای سه فرزند هستند فرزند دوم این حس ها را پیدا می کند و فرزند اول که بزرگتر شده است کاملا به درک این موضوع رسیده است و شرایط نوزاد را متوجه می شود بنابراین حسادت کمتری می کند.

دعوای کودکان

 

در اینجا والدین باید دقت داشته باشند که حمایت و تشویق کردن کودکان و ابراز محبت و عشق ورزیدن به آن ها باید یکسان باشد اما قطعا نوع نیازهای فرزند کوچک خانواده با دیگر کودکانی که بزرگ تر هستند متفاوت است و نیاز به توجه بیشتری دارد اما والدین باید توجه داشته باشند که نباید عشق ورزیدن به کودکان بزرگ تر را فراموش کنند. بنابراین هیچ گاه به دلیل نیاز فرزند کوچکتر از فرزند بزرگ خانواده غافل شوید.

دعوای کودکان

بنا به شرایط روحی و سنی کودکان به آن ها توجه داشته باشید. با بزرگتر شدن نوزاد، کودک بزرگتر تمایل به ارتباط گیری با او را خواهد داشت و در همین زمان است که دعوای کودکان شروع به رخ دادن می کند. در اینجا شما باید یاد بگیرید که در چه مواقعی مداخله کنید و در چه مواقعی سکوت کنید.

هیچ وقت یک طرفه قضاوت نکنید و برای مدیریت دعوای کودکان باید به صحبت های هر دو نفر به خوبی توجه کنید و سپس وارد عمل شوید با این کار به آن ها نشان می دهید که هیچ فرقی برای شما ندارند و محبت سهم هر دوی آن ها است.

فرزندان باید به این نتیجه برسند که رقیب یکدیگر نیستند بلکه اعضای یک خانواده هستند که باید با هم ارتباط سالم و محبت آمیزی داشته باشند مثلا اگر خواهر یک اسباب بازی دارد که فرزند دیگر آن را ندارد باید او را در بازی خود شریک کند و آن را به خواهر یا برادر خود بدهد.

دعوای کودکان

از فرزندان خود بخواهید تا راه هایی را که برای حل مشکلاشان وجود دارد را بیان کنند اینگونه به آن ها آموزش می دهید که رفتاری منطقی داشته باشند و اگر دلیل و راه حل یکی از آن ها درست بود دلیل را توضیح دهید تا دیگری را قانع کنید.

کودکان همیشه والدینشان را الگوی خود قرار می دهند بنابراین الگوی خوبی برای آن ها باشید و سعی کنید مشکلات خود را به دور از وجود کودکان حل کنید چرا که در چنین شرایطی کودکان به شما نگاه می کنند و الگو برداری می کنند.

هنگام دعوای کودکان از سرزنش کردن آن ها به شدت خودداری کنید حتی امکان دارد در این میان با دروغگویی کودکان روبه رو شوید ولی سرزنش باعث می شود حس اعتماد به نفس کودکان کاهش پیدا کند بنابراین برای مدیریت دعوای آن ها از سرزنش و پایین آوردن عزت نفس آن ها خودداری کنید و سعی کنید با توضیح درست آن ها را متقاعد کنید.

دعوای کودکان

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *