مجله پیانو
حمام کردن نوزادان

5 توصیه مهم برای حمام کردن نوزادان

حمام کردن نوزادان یکی از لذت بخش ترین کارها برای والدین است اما نگرانی هم جزئی از این لذت محسوب می شود مخصوصا برای والدینی که اولین فرزند خود را در آغوش می گیرند. اکثر مادران قبل از بارداری خود به این نکات بیشتر فکر می کنند که برنامه و آموزش های مراقبت از کودک خود را یاد بگیرند. حمام کردن نوزادان هم نیاز به آموزش های لازم دارد که ما در این مقاله به کمک شما والدین عزیز آمده ایم تا دیگر نگران این موضوع نباشید. در مقالات گذشته مراحل رشد نوزاد را برای شما شرح داده ایم که بهتر است مطالعه کنید تا اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید.

حمام کردن نوزادان

توصیه های مهم برای حمام کردن نوزادان

نوزادانی که به تازگی متولد می شوند نیاز به حمام کردن دارند ولی از آنجایی که بند ناف هنوز هم به ناف نوزاد است کمی این کار را دشوار می کند. پس هنگام حمام کردن مراقب سلامت نوزاد خود باشید.

نوزاد تازه متولد شده نیازی به حمام کردن هر روزه ندارد و در هفته 2 الی 3 بار حمام برایش کفایت می کند.

  1. حمام را برای ورود نوزاد خود آماده کنید. توجه داشته باشید حمام باید دمایی متعادل بین 23 تا 25 درجه داشته باشد و نه زیاد گرم و نه سرد باشد از جمع کردن بخار بیش از حد در حمام بپرهیزید. زمان حمام کردن نوزاد را به حداقل برسانید. دمای آب را بین 32 درجه تا 35 درجه قرار دهید.
  2. از یک اسفنج بسیار نرم برای حمام کردن نوزاد استفاده کنید. مواد شوینده ای که برای شستن بدن او استفاده می کنید باید مخصوص نوزادان باشد و سبب سوزش نوزاد نشود. شستن را از سر آغاز کنید.
  3. در حمام از حوله ای استفاده کنید و آن را روی پای خود بی اندازید و کودک را روی آن قرار دهید تا زمانی که شروع به شستن نوزاد خود می کنید لیز نخورد.
  4. برای جلوگیری از رفتن ماده های شوینده به سمت دهان و چشم و بینی نوزاد دست خود را مانند نقاب روی پیشانی او قرار دهید تا از آمدن آب و مواد شوینده به سمت صورت نوزاد جلوگیری کنید.
  5. سرعت خود را در شست و شو بالا ببرید ولی این کار را با استرس انجام ندهید زمان مناسب برای حمام کردن نوزادان 5 الی 10 دقیقه است. و مراقب نفس کشیدن نوزاد خود باشید. برای حمام کردن نوزاد ترجیحا تنها نباشید و از اطرافیان خود بخواهید که در خانه حضور داشته باشند. از یک حوله ی تمیز و بسیار نرم برای خشک کردن کودک استفاده کنید. نیازی نیست نوزاد را با حساسیت بالا شست و شو دهید.

حمام کردن نوزادان

اگر بند ناف خیس شود مشکلی پیش نخواهد آمد اما بخاطر داشته باشید که با یک دستمال نرم به آرامی دور ناف را خشک کنید.

برای شستن کودک سعی کنید او را به روی شکم بین ساق دست خود قرار دهید و پشت و باسن و سر او را از پشت بشویید اینگونه آب کمتر به سمت صورت رفته بعد به آرامی او را برگردانید. حالا نوبت شستن شکم و جلوی بدن نوزاد است این کار را به آرامی انجام دهید توجه داشته باشید بند ناف کودک را نباید زیاد تکان دهید.

نکات مهم بعد از حمام کردن نوزادان

برای خشک کردن نوزاد خود از حوله ای نرم استفاده کنید ترجیحا حوله هایی که دارای کلاه هستند بسیار بهتر هستند. حوله را در حمام دور نوزاد بپیچید. فقط در تمام مراحل انجام این کارها احتیاط را فراموش نکنید.

حمام کردن نوزادان

  • بعد از حمام کردن نوزاد برای خشک کردن گوش های او از گوش پاک کن استفاده نکنید.
  • برای جلوگیری از خشک شدن پوست نوزاد بعد از حمام می توانید از روغن بچه و روغن های گیاهی مانند: روغن زیتون، روغن بادام شیرین و… استفاده کنید. فقط در حین چرب کردن نوزاد مراقب باشید روغن در دهان و چشم او نفوذ نکند.
  • با استفاده از روغن هایی که برای پوست او استفاده می کنید بدن نوزاد را به آرامی ماساژ دهید که این کار برای آرامش کودک بسیار مفید است.
  • لباس هایی که از قبل آماده کردید را به آرامی تن نوزاد خود کنید.
  • به نوزادان تازه متولد شده در بیمازتان واکسن تزریق می کنند. هنگام حمام کردن مراقب به جای واکسن کودک خود باشید.
  • بعد از حمام حتما به او شیر بدهید زیرا نیاز زیادی به غذا و آب دارد که شیر مادر جوابگوی نیاز اوست.
  • بعد از حمام کردن بدن کودک نیاز به استراحت دارد و این بهترین زمان برای خواب کودک است.

توجه داشته باشید که کودکان مانند بزرگسالان نیازی به حمام روزانه ندارند اگر مزاقبت ها و توجه کافی را داشته باشید هفته ای 2 الی 3 مرتبه برای تمیزی و پاکیزگی او کفایت می کند. اگر لباس نوزاد خود را روزانه تعویض کنید و پوشک او را سر وقت تعویض کنید نیازی به حمام کردن روزانه نخواهد داشت.

بهترین زمان برای استحمام نوزادان زمانی است که کودک کاملا بیدار و سرحال است. توجه داشته باشید بهتر است زمانی را انتخاب کنید که خودتان هم سرحال باشید و عجله ای برای انجام این کار نداشته باشید.

برخی از کودکان برای حمام کردن واکنش های منفی نشان می دهند برای جلوگیری از این اتفاق ها در حمام با کودک خود صحبت کنید و به او لبخن بزنید این کار به او آرامش داده و صدای شما باعث ایجاد امنیت در وجود نوزادتان می شود.

اگر می خواهید کودک خود را در وان شست و شو دهید ابتدا وان را تا زیر قفسه سینه کودک پر کرده و سپس اول پاهای او را به آب ببرید و بعد قسمت بالای تن را. با یک فنجان روی بالاتنه ی کودک که از آب بیرون است آب بریزید که احساس سرما نکند. از کف زیاد استفاده نکنید زیرا خطر عفونت مجاری ادرار را افزایش می دهد. نکته ی قابل توجه این است که برای شستن صورت کودک سعی کنید از مواد شوینده استفاده نکنید ولی اگر لازم به این کار بود به آرامی و مراقبت زیاد این کار را انجام دهید تا مواد شوینده به دهان و بینی و چشم او نفوذ نکند.

حمام کردن نوزادان

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *