مجله پیانو
آلرژی در کودکان

7 علت و درمان آلرژی در کودکان

یکی از نگرانی های والدین وجود آلرژی در کودکان است و زمانی اتفاق می افتد که بدن کودک به چیزی در محیط و یا خوراکی واکنش نشان می دهد و چیزی که باعث ایجاد این واکنش می شود را آلرژن می نامند. امکان دارد کودک شما به خوراکی ها و یا گرد و غبار موجود در هوا که با تغییر فصل ایجاد می شوند آلرژی داشته باشد که سیستم ایمنی کودک با آزاد کردن هیستامین در بدن منجر به وجود آلرژی می شود.

هنگامی که کودک از طریق مختلف مانند: خوردم ماده غذایی، داروها، تزریق، دست زدن به چیزی و … دچار آلرژی می شود یعنی بدن او به اشتباه این ماده را مهاجم خطرناک می داند و هیستامین و مواد شیمیایی را برای مبارزه با آن در بدن آزاد می کند که این موضوع باعث بروز آلرژی در کودکان می شود. این مواد شیمیایی هستند که بدن کودک را تحریک می کنند و باعث بروز علائمی مانند: آبریزش بینی و یا اشک چشم، عطسه های پشت سرهم، خارش و سرفه در گلو می شوند اینگونه علائم می توانند در کودک به صورت خفیف و یا شدید نمایان شوند.

آلرژی در کودکان

زمانی که کودکان به هر دلیلی سرفه و یا عطسه می کنند، نگرانی های والدین شروع می شود ویتامین کودکان می تواند بدن آن ها را مقاوم و سیستم ایمنی آن ها را تقویت کند و زمانی که والدین اطلاع کافی از نوع آلرژی در کودکان خود نداشته باشند تصور می کنند که کودک مریض شده است اما این نگرانی ها بی مورد است تا زمانی که کودک با حساسیت و آلرژی شدید مواجه نشود. آلرژی شدید باعث ایجاد تنگی نفس و یا ورم در قسمت هایی از بدن می شود که باید فرد را سریعاً به یک متخصص نشان دهید.

 

نشانه ها و علائم آلرژی در کودکان

نشانه های آلرژی در کودکان مختلف می باشد و بدن هر یک واکنش های متفاوتی را از خود نشان می دهند. آلرژی ها در نقاط مختلف بدن خود را نشان می دهند مانند: پوست، چشم، معده، گلو، بینی، ریه و … که سیستم ایمنی برای مقابله با میکروب ها شروع به فعالیت می کنند. واکنش های آلرژیک علائم مختلفی دارد مانند:

  • عطسه و گرفتگی بینی
  • خارش گوش و گلو، آبریزش بینی
  • کهیر و دانه های قرمز که با خارش همراه هستند
  • قرمزی چشم ها که با خارش و اشک همراه هستند
  • تنگی نفس و خس خس سینه همراه با سرفه
  • آلرژی های شدید که منجر به تنگی و مشکلات تنفسی می شوند. همچنین با اسهال و استفراغ همراه هستند که در نهایت فشار خون را پایین می آورند.

آلرژی در کودکان

عواملی که باعث ایجاد آلرژی در کودکان می شود

علائم بسیاری هستند که موجب ایجاد آلرژی در کودکان می شوند که به شرح زیر می باشد:

  • گرد و غبار موجود در هوا
  • گرده های گل، درخت، چمن ها مخصوصا در فصل بهار
  • آفاتی مانند موشها و سوسک ها
  • پر پرندگان
  • مصرف برخی داروهای حساسیت زا
  • مصرف برخی از خوراکی ها مانند: تخم مرغ، قارچ، کدو و…
  • برخی ادویه ها مانند فلفل
  • وجود حیوانات و موی بدن آن ها
  • نیش زنبور و یا حشرات موزی
  • لاتکس طبیعی

آلرژی در کودکان

امکان آلرژی در هر انسانی وجود دارد و مواردی مانند سن و جنسیت روی آن تأثیری نخواهند داشت و به طور کل آلرژی در کودکان بیشتر دیده می شود چرا که بدن آن ها هنوز شناخت کاملی نسبت به پیرامون خود ندارد و برای دفاع همیشه آماده است همچنین افرادی که در خانواده خود سابقه آلرژی دارند بیشتر مستعد به آلرژی می باشند.

 

تشخیص آلرژی در کودکان

راه های تشخیص آلرژی در کودکان متفاوت است و برای درمان آن باید به متخصص مراجعه کنید که قبل از هر چیزی شرح حال کودک را از والدین می خواهد که چه چیزهایی استفاده کرده و چه نوع آلرژی دارد و … و برای تشخیص دقیق روش ها زیر به کار می رود.

تست خون:

برای تشخیص آلرژی در کودکان از آن ها آزمایش آنتی بادی IGE را به واکنش به برخی از مواد حساسیت زا در خون اندازه گیری می کنند .

تست پوستی:

در این روش ماده حساسیت زا را روی پوست قرار می دهند تا علائم آلرژی خود را نشان دهد.

تست چلنج:

در این روش متخصص مواد حساسیت زا را از طریق دهان یا تنفس به کودک می دهند تا میزان حساسیت در کودک تشخیص داده شود.

آلرژی در کودکان

 

محافظت و مراقبت از کودکان در مقابل آلرژی ها

هیره ها: در تمام خانه ها و اتاق ها هیره ها در پارچه ها و فرش ها حضور دارند تخت و رختخواب کودک در مالکیت آن ها قرار دارد بنابراین باید اقداماتی انجام دهید تا از فرزند خود در مقابل هیره ها و مایت ها محافظت کنید چرا که بسیاری از کودکان به شدت به آن ها حساسیت دارند.

برای جلوگیری از آلرژی در کودکان که حساسیت بالایی دارند تشک خواب آن ها را با پارچه ای که دارای بافت محکمی است به خوبی بپوشانید تا غیر قابل نفوذ از هیره ها باشند و لحاف و روتختی های کرکی را از آن ها دور کنید و به جای آن از پتوهای سبک استفاده کنید. سعی کنید یک بار در هفته روتختی، رو بالشتی، ملحفه ها و … را به خوبی با آب داغ بشویید تا هیره ها از بین بروند.

از عروسک های پشمی در اتاق فرزند خود استفاده نکنید و اگر کودک شما به آن ها علاقه زیادی دارد آن ها را نیز هفته ای یک بار با آب داغ بشویید و یا 12 ساعت آن ها را در فریزر یخچال قرار دهید دمای بالا می توانند هیره ها را از بین ببرد. اتاق فرزند خود را مدام گردگیری و جارو بکشید البته به دور از وجود فرزندتان در اتاق خواب.

آلرژی در کودکان

درمان آلرژی در کودکان

متخصصان درمان های مختلفی را نسبت به نوع آلرژی در کودکان تجویز می کنند که با توجه به عواملی مانند: سن، سلامت جسمی و عمومی کودک، اساسی ترین نوع درمان را آغاز می کنند و نکاتی را برای پیشگیری آلرژی در کودکان در نظر می گیرند مانند:

  1. هنگام وزش باد کودک در خانه بماند.
  2. هنگام گرد افشانی کودک از خانه خارج نشود و یا ماسک بزند.
  3. از ورود گرد و غبار به خانه جلوگیری کنید.
  4. پنجره خانه را باز نگذارید.
  5. از تهویه هوا در خانه استفاده کنید.
  6. به هنگام خرید لباس بچه گانه قبل از استفاده آن ها را به خوبی بشویید.

آلرژی در کودکان

اما متخصصان برای درمان کودک با توجه به نوع آلرژی در کودکان درمان خود را آغاز می کنند که ایمنی بدن را بالا برده و با توجه به سن  کودک داروهای خاصی تجویز می کنند تا بدن را در نقابل آلرژی مقاوم سازند.

مانند: استفاده از آنتی هستامین، اسپرهای تنفسی و بینی، داروهایی برای از بین بردن آسم، ایمنی درمانی، قرص های آلرژی و…

آلرژی در کودکان

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *