مجله پیانو
مهارت نه گفتن به کودک

6 مهارت نه گفتن به کودک را بیاموزید

مهارت نه گفتن به کودک یکی از کارهای چالش برانگیز برای والدین می باشد. محدود کردن کودکان به روش های درست بسیار مهم می باشد چرا که برخی از کودکان در رابطه با خواسته های خودشان مدام در حال اصرار کردن، گریه کردن، جیغ زدن، قهر کردن و … می باشند.

این روزها که مشغله های والدین بسیار زیاد شده است دیگر توان این اصرارها را ندارند به همین دلیل به راحتی تن به خواسته های غیر معقولانه ی فرزند خود می دهند. یادگیری و مهارت نه گفتن به کودک یکی از مسئوایت های بسیار بزرگ برای والدین است زیرا با گفتن این کلمه می توانید بسیاری از درس های مهم زندگی را به کودک بدهید و اینگونه قدمی بزرگ در تربیت کودک خود خواهید برداشت.

لجبازی کودکان را می توان در اکثر کودکان دید آن ها نمی توانند به راحتی با واژه ی نه کنار بیایند به همین دلیل شروع به حرکات و رفتارهایی می کنند که شما را مجبور کنند تا به خواسته ی خود برسند.

نه گفتن به کودک یک روش تربیتی است که لازم و ضروری می باشد و باید در موقعیت ها و شرایط مختلف از این کلمه استفاده کنید تا مرز مشخصی بین خود و کودکتان به وجود بیاورید و به آن ها یاد بدهید تا بر انتظارات غیر معقولی که برخی از مواقع دارند کنترول داشته باشند.

راه های زیادی وجود دارد که می توانید با استفاده از آن ها کلمه نه را برای فرزند خود مهم و موثر تلقی کنید.

برای مثال زمانی که به خرید لباس بچه گانه می روید و او انتخابی نادرست دارد باید به راحتی به کودک نه بگویید و دلیل آن را کامل توضیح دهید تا نظر منفی شما را درک کند.

جدی و با محبت نه بگویید

روش های موثر کسب مهارت نه گفتن به کودک

  • جدی و با محبت نه بگویید:

بهترین روش تربیتی برای کودکان این است که از همان بچگی حد و مرزها و خط قرمزها را برای کودک خود تعیین کنید. اینکه والدین علاقه شدیدی به فرزند خود دارند و طاقت ناراحتی آن ها را ندارند شکی در آن نمی باشد اما باید به فرزند خود بیامورید که برخی مواقع نباید برای داشتن چیزی اصرار کند حتی در برخی مواقع باید با جملاتی دستوری با آن ها صحبت کنید.

برای گفتن نه، محکم و جدی باشید اما محبت در کلام را فراموش نکنید. اگر با آن ها مخالفت کنید نه تنها به آن ها آسیبی وارد نمی شود بلکه متوجه می شوند که شما همیشه جواب مثبت به آن ها نمی دهید و در برخی مواقع انتظار شنیدن نه را از شما دارند.

تعادل در مهات نه گفتن به کودک

  • تعادل در مهات نه گفتن به کودک:

همه ی والدین علاقه دارند کودکی شجاع و قدرتمند داشته باشند. کودکان لوس در بزرگسالی با مشکلات جدی رو به رو خواهند شد در نتیجه بهتر است به زندگی آینده فرزند خود فکر کنید.

زیرا بچه هایی که به کرات کلمه نه را میشنوند بسیار لوس می شوند و توقع دارند کل زندگی و آدم های زندگیشان مطابق با میل آن ها رفتار کنند و اگر مخالف این قضیه پیش بیایید به سرعت عصبانی، ناراحت، گوشه گیر و افسرده می شوند.

در نتیجه بهتر است قوانین را به فرزند خود بیاموزید، اینکه هر مکانی دارای قوانین خاص خود می باشد که باید آن ها را رعایت کند و به آن ها احترام بگذارد. البته والدین باید توجه داشته باشند که استفاده مداوم از کلمه نه می تواند کودک را سرخورده و ناامید کند.

دلیل نه گفتن را به کودک توضیح دهید

  • دلیل نه گفتن را به کودک توضیح دهید:

اینکه به فرزند خود نه بگویید اما دلیلی برای آن نداشته باشید غیر منطقی می باشد بنابراین ختما قبل از گفتن کلمه نه دلیلی آماده داشته باشید تا برای او توضیح دهید. صحبت کردن با کودک باید در گنجایش درک او باشد شاید برخی مواقع نتوانند دلیل شما را کامل درک کنند اما به مرور زمان آن را خواهند فهمید و در آن ها اثر بخش خواهد بود.

مهارت نه گفتن به کودک یعنی تسلیم نشدن

  • مهارت نه گفتن به کودک یعنی تسلیم نشدن:

زمانی که به فرزند خود نه می گویید به هیچ وجه نباید از این کلمه سرپیچی کنید چرا که با تغییر دادن آن به او یاد می دهید که می تواند با جیغ و گریه کار خود را عملی کند و یا صحبت شما ثبات ندارد و اگر کار خود را انجام دهد مشکلی پیش نخواهد آمد. بنابراین قبل از گفتن نه از او بخواهید تا در مورد خواسته اش فکر کنید تا زمانی که نظر خود را مطرح کردید تمام جوانب را سنجیده باشید.

برخی کودکان با احساسات والدین بازی می کنند و با استفاده از کلماتی آن ها را قانع می کنند تا نه خود را به بله تبدیل کنند و یا با پرخاشگری با والدین صحبت می کنند مثلا: من دیگه نتو رو دوست ندارم، تو مامان خوبی نیستی و … اگر این جملات را شنیدید پا پس نکشید و با جمله ای آرام و محبت آمیز به او بفهمانید که این قانون شما است و او وظیفه پیروی از آن را دارد.

پیشنهادی را جایگزین خواسته کودک کنید

  • پیشنهادی را جایگزین خواسته کودک کنید:

اگر کودک شما خواسته ای نا به جا از شما داشت و جواب شما نه بود بهتر است برای آرامش او پیشنهادی به فرزند خود بدهید که می تواند او را خوشحال کند تا نه گفتن شما را راحت تر بپذیرد. مانند: زمانی که کودک می خواهد با گوشی و یا تبلت خود بازی کند می توانید این کار را با کتاب خواندن کودک جایگزین کنید.

یکی از مهارت نه گفتن به کودک حالت چهره شما است

  • یکی از مهارت نه گفتن به کودک حالت چهره شما است:

زمانی که شما حالت چهرتان در زمان نه گفتن به فرزندتان تغییر کند آن حالت در ذهن کودک ثبت خواهد شد و به مرور زمان تنها با حالت چهرتان می توانید به او نه بگویید و فراموش نکنید این حالت چهره شما می باشد که تاثر بالایی در مخالفت های کلامی دارد. مانند: اخم کردن و یا تعجب کردن از خواسته او …

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *