مجله پیانو
برقراری ارتباط با کودکان

10 روش باور نکردنی و اولیه ارتباط با کودکان

یکی از مهم ترین موارد تربیتی در شخصیت کودک، برقراری ارتباط با کودکان است. ارتباط صحیح با کودک بر سلامت روان او بسیار تاثیرگذار است پس والدین باید آن را بیاموزند. ما به شما می گوییم که در سنین و شرایط مختلف چگونه با کودک خود ارتباط برقرار کنید و اصول ارتباط موثر با کودکان چیست؟

والدین برای رشد و تربیت صحیح کودکان باید به نکات مهمی توجه داشته باشند و سبک های فرزندپروری را بیاموزند تا بتوانند به تقویت روابط والدین و فرزند کمک کنند.

برقراری ارتباط با کودکان

شیوه و اصول موثر ارتباط با کودکان

همان طور که می دانید یکی از مهمترین سال های رشد ذهنی و روانی، در دوران کودکی است که در آینده تاثیر زیادی بین روابط فردی خواهد گذاشت. همه‌ی کودکان اولین ارتباط های خود را با والدینشان تجربه خواهند کرد.

پس والدین باید بدانند که این مرحله مهمترین مرحله برای رشد شخصیت کودکان است و در ارتباط با فرزندان خود باید احترام و عشق را سرلوحه زندگی قرار دهید زیرا اگر اینها نباشند کودک شما در روابط بین فردی و برقراری ارتباط اجتماعی خود آسیب پذیر خواهد شد.

حرف زدن، تعامل و مکالمات در رابطه ای سالم بسیار تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین سعی کنید دایره لغات و مهارت شنیداری را در کودک خود تقویت کنید.

مثلا: در خرید لباس کودکان نظر او را حتما بخواهید و اینگونه باعث بالا رفتن عزت نفس کودک خود شوید. بیشتر با او مکالمه داشته باشید و برایش کتاب بخوانید زیرا اینگونه به تقویت و هوشیاری مغز فرزندتان کمک خواهید کرد.

برقراری ارتباط با کودکان

  • بسیاری از والدین از کلمات و تلفظ نادرست برای صحبت با کودکان استفاده می کنند که این کار اشتباه است. اولین و اساسی ترین ارتباط با فرزند زبان و گفتار است. بنابراین باید بیان کلمات صحیح و ارتباط زبانی را به درستی به کودک خود آموزش دهید.
  • جهت ساکت کردن و بهانه گیری های کودک، از اعمال نادرست مانند: دروغ گفتن، فریب دادن و عمل نکردن به قول هایی که به او داده اید، بپرهیزید. زیرا کودک به مرور زمان متوجه بهانه های شما می شود.
  • کودکان بسیار روحیه حساسی دارند و در سنین پایین در حال تجربه ی احساسات تازه کشف شده هستند. بنابراین توجه به احساسات فرزندتان در سلامت روانی او تاثیر مستقیم دارد. والدین باید کودکان خود را درک کنند و در شرایط ناراحتی کودک با او همدردی کنند و بعد از آرام کردن فرزند خود، او را راهنمایی کنید تا بتواند احساسات خود را هضم کند.
  • در برخورد با خواسته های فرزندتان منطقی باشید. اگر خواسته ی نادرستی از شما دارد دلیل آن را برایش توضیح دهید و نه بگویید و اگر باز هم سر خواسته ی خود پافشاری کرد با قاطعیت نه بگویید تا قاطعیت شما معنا پیدا کند و سر حرف خود بمانید ولی این بدین معنا نیست که تمام خواسته های او را رد کنید و همیشه مخالف باشید و بعد با اصرار زیاد رضایت بدهید.
  • از به کار بردن کلمات تحقیر آمیز و یا تنبیه بدنی به شدت خودداری کنید و به کودک خود احترام بگذارید. اینکار شما به کودک ارزش میدهد و به بالا رفتن اعتماد به نفس کودک کمک بزرگی می کند و اینگونه احترام گذاشتن را می آموزد.
  • اگر کار اشتباهی انجام داد او را سرزنش نکنید و فرصت توضیح دادن بدهید. اگر کودک مرتکب اشتباهی شد، در خلوت و با آرامش اشتباهش را گوشزد کنید ولی در مقابل دیگران تحقیرش نکنید.

برقراری ارتباط با کودکان

  • بهترین زمان برقراری ارتباط با کودکان زمانی است که با فرزند خود تنها هستید و خواب کودک کامل بوده و سرحال و آماده شنیدن است. هر روز به صورت مکرر زمانی را برای کودک خود اختصاص دهید و سعی کنید این زمان با کیفیت باشد و از طریق فعالیت های مختلف مانند: کتاب خواندن و بازی کردن و …با او تعامل برقرار کنید. در زمان هایی که خسته و یا عصبی هستید از ارتباط برقرار کردن با کودک بپرهیزید زیرا در این تایم ها نمی توانید ارتباطی با کیفیت و مفید داشته باشید.
  • به استعدادهای کودک خود توجه کنید و توانایی های او را تشویق کنید، کارهایی که خودتان به آن ها علاقه دارید را به کودک تحمیل نکنید و مانع شکوفایی استعدادهای او نشوید.
  • فرزند خود را به هیچ عنوان با دیگران مقایسه نکنید و به استعداد و توانایی های مختص او احترام بگذارید و کمک به شکوفا شدن استعدادهایش کنید.
  • سعی کنید رابطه ای صمیمانه و دوستانه با فرزند خود داشته باشید و به صورت مکرر به او محبت کنید و عشق بورزید و از کلمات محبت آمیز زیاد استفاده کنید.
  • هنگام صحبت کردن با کودک خود طوری قرار بگیرید و یا بنشینید که متناسب با قد فرزند خود باشید.

برقراری ارتباط با کودکان

ارتباط با کودکان از تولد تا دو سالگی:

اولین راه ارتباطی نوزاد بعد از به دنیا آمدن گریه کردن است و با توجه به نیاز خود رفتارهای مختلفی انجام میدهد و بعد از چندین ماه به برقراری ارتباط اعتماد پیدا می کند زیرا شما به نیازهایش پاسخ داده اید.

درک کلمات به طور مستقیم برای آنها دشوار است ولی کلمات را در شرایط و زمینه ی آن متوجه می شوند و در ماه های بالا تر شروع به استفاده از این کلمات می کنند و به صورت جملات کوتاه و مختصر به بیان آن ها می پردازند.

بنابراین با خواندن شعر و صحبت کردن و نوازش و محبت، به او آرامش و دلگرمی دهید و او را تشویق کنید. فرزند شما کاملا متوجه لحن و حرکات بدنی شما می شود و از آن ها تاثیر می گیرد پس در این ارتباط ها به دقت عمل کنید.

در ارتباط با کودکان صبر و حوصله را زمینه ی هر کاری کنید و با عشق و داشتن ارتباط صحیح و بدون تنش در کنار او باشید. شور و شوق و انرژی زیاد مشوق موثر برای کودکان است.

والدین باید تمام تلاش خود را بکنند که در سطح کودکان باشند تا بتوانند ارتباط محکم تری را برقرار کنند و به فرزند خود مهم بودن خانواده را بیاموزند. با آنها دوستانه رفتار کنید و به اندازه، کودک خود را نصیحت کنید.

روش های برقراری ارتباط با کودکان 3 تا 5 سال

برقراری ارتباط با کودکان 3 تا 5 ساله یکی از مهم‌ترین نیازهای آن‌ها است که به دلیل تأثیر بسیار زیادی که بر رشد و توسعه شان دارد، به عنوان یکی از مهمترین مسائل در پرورش و تربیت کودکان محسوب می‌شود. در ادامه، روش‌های مهم برقراری ارتباط با کودکان 3 تا 5 ساله را بررسی می‌کنیم:

  • گفتگو با کودک:

برای برقراری ارتباط با کودکان، ایجاد فضایی امن و دوستانه بین شما و کودک مهم است. بهتر است با کودکان با صدای لطیف و صبور و در یک فضای آرام و صمیمی صحبت کنید. اگر کودک شما مشغول بازی است، بهتر است از این فرصت برای پرسیدن سوال‌های ساده و بازی‌ خلاقانه و تعاملی بهره ببرید که باعث می‌شود کودکان بیشتر به شما اعتماد کنند و ارتباط شما با آن‌ها افزایش یابد.

  • برقراری ارتباط بدنی:

برای برقراری ارتباط با کودکان، برقراری ارتباط بدنی مهم است. این می‌تواند شامل آغوش گرفتن، بوسیدن، بازی کردن و حتی انجام فعالیت‌هایی مانند ماساژ دادن به کودک باشد. این فعالیت‌ها باعث ایجاد ارتباط عاطفی قوی‌تری بین شما و کودک شده و به بهبود روابط خانوادگی کمک می‌کند.

  • شنیدن صحبت کودک:

به کودکان فرصت دهید تا با شما صحبت کنند. شنیدن صحبت کودکان به آن‌ها اعتماد به نفس و خودباوری می‌دهد و به آن‌ها اجازه می‌دهد که احساسات و نیازهای خود را با شما به اشتراک بگذارند. برای این کار، بهتر است که حواس خود را به صحبت کودکان بپردازید و از آن‌ها بپرسید که چه می‌خواهند بگویند.

  • بازی کردن با کودک:

بازی کردن با کودکان یکی از بهترین روش‌های برقراری ارتباط با آن‌ها است. بازی کردن با کودکان به آن‌ها اعتماد به نفس و خودباوری می‌دهد و باعث ایجاد ارتباطی نزدیک‌تر و صمیمی‌تر با آن‌ها می‌شود. بازی‌های تعاملی مانند پرسیدن سوال‌های ساده، بازی با اسباب‌ بازی، بازی‌های حرکتی و … ، می‌تواند به ایجاد برخورداری بین شما و کودکان کمک کند.

  • قرائت کتاب:

خواندن کتاب با کودکان بهترین روش برای بهبود مهارت‌های زبانی و برقراری ارتباط با آن‌ها است. خواندن کتاب با کودکان به آن‌ها اجازه می‌دهد که به طور مستقیم با شما در ارتباط باشند و احساسات و تصاویر خود را با شما به اشتراک بگذارند. همچنین، خواندن کتاب با کودکان، می‌تواند تخیل و خلاقیت آن‌ها را تقویت کند و باعث ایجاد ارتباطی نزدیک‌تر و صمیمی‌تر با آن‌ها شود.

با استفاده از این روش‌ها، می‌توانید بهبود روابط خود با کودکان 3 تا 5 سال را تسهیل کنید و به رشد و توسعه آن‌ها کمک کنید. همچنین، با توجه به نیازهای خاص هر کودک، می‌توانید روش‌های دیگری را نیز برای برقراری ارتباط با آن‌ها استفاده کنید.

والدین عزیز برای مطالعات بیشتر می توانند به سایت مجله پیانو استایل مراجعه کند. در مقالات گذشته در مورد زمان معاینه چشم کودکان و نکات قبل از بارداری صحیت کرده ایم.

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *