مجله پیانو
تربیت کودک شجاع و نترس

6 روش برای تربیت کودک شجاع و نترس

شخصیت یک کودک مهمترین چیزی است که برای تربیت باید در نظر گرفته شود چراکه در آینده تنها تکیه گاه یک کودک شخصیت او می باشد. تربیت کودک شجاع و نترس می تواند به او کمک کند تا اکثر امور و مراحل زندگی را به راحتی پشت سر بگذارد چرا که شجاعت ستون اصلی شخصیت می باشد. شجاعت و نترس بودن باعث می شود کودک به راحتی در آینده بتواند در نقش های اجتماعی خود ظاهر شود. افراد شجاع و نترس همیشه از اعتماد به نفس بالایی برخوردار می باشند.

دروغگویی در کودکان نشان دهنده این است که کودک شجاعت راستگویی را ندارد و یا ترس از دست دان هر چیزی را دارد  به همین دلیل اکثر کودکان در سن های پایین برای حفظ خیلی از چیزهایی که دارند به دروغ گفتن پناه می برند. افراد شجاع و نترس از این که همیشه حقیقت را بر زبان بیاورند هیچ گونه هراسی ندارند.

در اکثر خانواده ها دیده میشود که کودکان از هر چیزی می ترسند برای مثال: از آمپول، ترس از تاریکی، ترس از اجسام بزرگ، ترس از سگ و گربه و … که بیشتر آن ها را به شکل هیولا تصور می کنند.

تربیت کودک شجاع و نترس

اینگونه کودکان را نمی توانید با صحبت و یا نصیحت کردن آرام کنید بلکه باید اقداماتی انجام دهید تا ترس کودک از بین برود. برخی کودکان بی پروا و برخی دیگر محافظه کار هستند که علت آن تفاوت های شخصیتی و ارثی می باشد. برخی کودکان به دلیل الگوبرداری از اطرافیان و والدین به نقطه ی ترس می رسند و برای از بین بردن ترس کودک باید علت و نقطه ی آغازین آن را مورد بررسی قرار داد و شناخت.

روش های موثر برای تربیت کودک شجاع و نترس

برای تربیت کودک شجاع و نترس باید روش های زیادی را طی کنید تا اول از هر چیزی ترس کودک را شناسایی کنید و سپس آن را برای او امن کنید تا به مرور زمان فرزند خود را به یک کودک شجاع و نترس تبدیل کنید و این ترس ها را از درون او کاملا پاک کنید.

  • الگوی شجاعت برای فرزند خود باشید:

اگر قصد تربیت کودک شجاع و نترس را دارید باید اول از خودتان شروع کنید کودک قبل از هر چیزی به رفتار شما نگاه می کند مثلا اگر مادری از سوسک بترس قطعا کودک نیز این موجود را ترسناک و شجاع تر از خود میپندارد بنابراین کودکان رفتار والدین خود را یک ارزش می دانند و سعی بر تقلید از ان ها دارند در نتیجه به رفتار و اعمال خود بیشتر دقت کنید.

تربیت کودک شجاع و نترس

  • چالش های شجاعت برای کودکان:

به کودک خود کمک کنید تا با ترس هایش روبه رو شود. اگر فرزند شما به هر دلیلی از تاریکی می ترسد از او بخواهید در موردش با شما صحبت کند اینگونه می توانید راهی به سمت تربیت کودک شجاع و نترس باز کنید. اگر فرزند شما ترسی دارد که به نظر شما خیلی خنده دارد و مسخره می آید نباید او را بابت ترسش مسخره کنید و با شوخی از کنارش بگذرید بلکه باید کمک کنید تا با آن روبه رو شود و با ترس خود مبارزه کند.

برای مثال: زمانی که فرزند شما از تاریکی می ترسد و هنگام تاریک شدن اتاق اجسام را مانند هیولا میبیند باید با او صحبت کنید و یا حتی اجسام را در روشنایی تکان دهید و جابه جا کنید که ببیند در تاریکی اون جسم دیگر وجود ندارد بنابراین تنها یک وسیله است که در تاریکی حس ترس به او می دهد سپس آن را سر جای خودش برگردانید تا با ترس خود مقابله کند.

  • شجاعت یا بی احتیاطی:

شجاعت یعنی کودک بتواند تصمیمی جدی برای انجام کاری بگیرد حتی اگر در آن ترس وجود داشته باشد اینگونه متوجه می شود که خطرها همیشه در کمین هستند و باید بداند در انجام هر کاری امکان بروز خطر وجود دارد و در اینصورت می تواند هم احتیاط کند و هم در انجام کارهایش تصمیم بگیرد. برای مثال: کودک شما باید بداند هر غریبه ای در خیابان عمو و خاله ی او نمی باشند بنابراین اگر غریبه ای به او نزدیک شد و قصد صحبت و یا انجام کار نامربوطی داشت، کار شجاعانه این است که به یک بزرگتر در نزدیکی خود اطلاع دهد.

تربیت کودک شجاع و نترس

  • تشویق کودکان به شجاعت:

یکی از راه های موثر برای داشتن و تربیت کودک شجاع و نترس همیشه تشویق کردن کودکان بوده است با گفتن کلماتی مانند: تو خیلی شجاعی، من به داشتن فرزند شجاعی مثل تو افتخار می کنم، تو شجاع ترین کودکی هستی که من دیدم و … این کلمات نوعی پاداش برای فرزند شما محسوب می شوند که باعث می شود کودک هر بار با قدرت بیشتری تلاش کند تا نظر شما را بیشتر از قبل جلب کند.

به او بگویید که چیزی از کودکان شجاع کم ندارد و می تواند یک قهرمان باشد برای او مثال های انیمیشن و کارتون هایی را بزنید که به آن ها علاقه دارد البته مراقب باشید که از کارهای خطرناک دوری کند. به گونه ای با برخورد کنید که متوجه شود شما نمی خواهید او را تحت فشار قرار دهید و یا با کسی دیگر مقایسه اش اکنید بلکه می خواهید شجاع و نترس باشد تا شخصیت خوبی پیدا کند.

تربیت کودک شجاع و نترس

  • انتخاب فیلم و کارتون برای کودکان:

در انتخاب فیلم و کارتون برای فرزند خود دقت کنید کودکان نباید کارتو و فیلم های ترسناک و جنگی و خشن ببینند چرا که همین فیلم ها باعث رشد ترس در ان ها می شود و از آنجایی که کودکان دارای قوه ی تخیل خیلی قوی هستند ترس زیادی در آن ها ایجاد می شود که در نهایت مانع شجاعت در آن ها می شود.

  • کتاب خواندن کودکان:

کتاب خواندن کودکان راهی موثر است تا به آن ها آموزش های لازم را در رابطه با هر آنچه نیاز است بیاموزند. بنابراین کتاب هایی را انتخاب کنید که در رابطه با قدرت و شجاعت باشد چرا که کودکان در سنین پایین خود را به جای کارکترهایی کتاب ها و کارتون ها قرار می دهند و شنیدن این کتاب ها به شدت روی آن ها تاثیر مثبت می گذارد.

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *