مجله پیانو
لکنت زبان کودکان

5 علائم لکنت زبان کودکان + درمان آن

شاید برای شما هم پیش آمده باشه که فرزند 2 تا 5 سالتان دچار لکنت زبان شده باشد. لکنت زبان کودکان اکثرا عادی می باشد و ممکن است چندین هفته و یا ماه زمان ببرد تا کودک در گفتار بهبود پیدا کند. اکثر کودکان به مرور زمان و با رشد و بزرگ شدن لکنت زبانشان خوب می شود اما بهتر است آموزش های لازم را یاد بگیرید تا بتوانید به بهبود هر چه زودتر کودک خود کمک کنید.

تشخیص لکنت زبان کودکان کار سختی نیست زمانی که فرزند شما نم تواند به راحتی کلمات و صداها را تلفظ کند دچار لکنت زبان شده است. کودکان معمولا کلمات، هجاها، حرف ها را تکرار می کنند و یا در صحبت کردن خود مکث دارند با این نشانه ها در صحبت کردن فرزندتان می توانید به این موضوع پی ببرید که کودک دچار لکنت زبان شده است.

لکنت زبان کودکان

علائم لکنت زبان کودکان و انواع آن

اولین نشانه های لکنت زبان کودکان را می توانید در ست یک سالگی او ببینید زمانی که تلاش می کنند کلمات را تلفظ کنند و آن ها را با یکدیگر ترکیب کنند. اگر نگران این مسئله هستید بهتر است بدانید که در این سن لکنت زبان کودکان بسیار طبیعی می باشد و جای هیچ گونه نگرانی وجود نخواهد داشت. این موضوع ممکن اسن تا چندین هفته و یا ماه ها همراه فرزند شما باشد اما دائمی نیست.

اکثر کودکانی که دچار لکنت زبان پیش از 5 سالگی می شوند برای درمانشان نیازی به گفتار درمانی نیست اما اگر لکنت زبان کودکان با حرکت های غیر ارادی بدن همراه باشد باید حتما با یک متخصص و مشاور گفتار درمانی صحبت کنید.

اصولا زمانی که کوکان در سنین بالا وارد مهد کودک و یا پیش دبستانی می شوند  به مرور زمان و با یادگیری مهارت های گفتاری و ارتباطی، مشکل آن ها برطرف خواهد شد. کودکانی که سنین مدرسه دچار این مشکل می شوند، کودکانی خجالتی می شوند و از این اتفاق جلوی همکلاسی ها و دوستان خود احساس ضف می کنند و اذیت می شوند برخی از این کودکان ناراحتی های خودشان را با پرخاشگری و یا افسردگی کودکان نشان می دهند.

اگر شما هم کودکی دارید که دچار لکنت زبان کودکان است می توانید از معلم فرزندتان بخواهید که با هم کلاسی ها در این مورد صحبت کند و به آن ها گوشزد کند. همچنین معلم می تواند با درک کودک، موقعیت های استرس زا او را کاهش دهد.

لکنت زبان کودکان

  • لرزش لب، پلک زدن بیش از حد نرمال، چشمک زدن
  • فشارهای در صورت و قسمت بالایی بدن
  • تغییرات فیزیکی به هنگام صحبت کردن
  • برقراری ارتباط اجتماعی ضعیف و ناامیدی آن
  • اعتماد به نفس پایین به هنگام صحبت کردن
  • مکث های طولانی به هنگام صحبت کردن
  • اضافه شدن صداهای اضافی مانند ااا یا اممم
  • تکرار کلمات
  • استرس به هنگام بیان کلمات و اصطلاحات
  • کشیدن برخی حروف در کلمات مانند: من گررررسنه هستمممم.

برخی کودکان در سن های پایین از لکنت زبان خود آگاه نیستند و بهتر است مشکل ان ها پیش خودشان پنهان بماند اما والدین باید راه های درمان ان را پیگیری کنند. محیط های استرس زا می تواند لکنت زبان کودکان را تشدید کند و نتوانند در جمع های دوستانه خود و یا مهمانی ها به راحتی صحبت کنند و این موضوع می تواند زندگی آن ها را به چالش بکشد.

علل لکنت زبان کودکان چیست؟

لکنت زبان کودکان در واقع وقفه ای است که در صحبت کردن و بیان کلمات برای کودک رخ می دهد که بسیاری از کودکان در سن 2 تا 5 سالگی این مورد را تجربه می کنند. اما نشانه هایی وجود دارد که شما به راحتی پی به این مورد میبرید:

  • سابقه ی خانوادگی که اکثر دانشمندان معتقد هستند لکنت زبان کودکان ژنتیکی می باشد.
  • ناقل های عصبی
  • پویایی خانواده
  • رشد دوران کودکی
  • صدمات مغزی
  • ضربه های شدید که باعث لکنت زبان روانی می شود.

لکنت زبان کودکان

لکنت زبان چگونه تشخیص داده می شود و درمان آن چیست؟

متخصصان و افراد آسیب شناس زبان گفتاری می توانند به راحتی لکنت زبان کودکان را تشخیص دهند این مشکل با هیچ گونه آزمایشی قابل تشخیص نیست و فقط کافیست علائم آن را برای دکتر توصیف کنید تا میزان لکنت زبان فرزندتان را ارزیابی و مورد بررسی قرار دهد.

اکثر کودکانی که لکنت زبان دارند نیازی به درمان آن ندارند  و به مرور زمان این مشکل برطرف می شود فقط کافیست ادای کلمات را به فرزند خود بیاموزید و به او فرصت دهید تا با گذشت زمان مشکلش برطرف شود. اما برخی از کودکان که به مدت بسیار بالایی دچار لکنت زبان هستند بهترین گزینه برای درمان آن ها گفتار درمانی می باشد.

گفتار درمانی چه تاثیری بر لکنت زبان کودکان دارد؟

اکثر کودکانی که در سنین بالا دچار لکنت زبان هستند اعتماد به نفس پایینی دارند و گفتار درمانی می تواند اختلالاتی که در بیان کلمات برای کودک به وجود آمده است را بهبود ببخشد و در نهایت باعث افزایش عزت نفس او شود. این نوع درمان بیشتر بر روی کنترول الگوهای گفتاری است که والدین با تشویق کردن کودک می توانند به روند بهبودی کمک بسیاری کنند.

سرعت صحبت کردن، تقویت تنفس، فشار هنجره با گفتار درمانی بهبود پیدا می کند. در کل گفتار درمانی انتخابی درست برای افرادی است که:

  • کودکانی که بیش از 3 تا 6 ماه لکنت زبان دارند.
  • کودکانی که نمی توانند کلمات را به درستی تلفظ کنند.
  • کودکانی که سابقه این مشکل در خانواده آن ها دیده شده .

لکنت زبان کودکان

در انتها بهترین راه برای درمان لکنت زبان صبور بودن والدین است. بهتر است اگر فرزند شما نسبت به این موضوع بی اطلاع است او را مطلع نکنید. در برابر صحبت کردن با او صبور باشید و هیچ گاه طرز صحبت کردن او را مسخره نکنید و یا از او ایرادی نگیرید بلکه با کمال احترام بیان درست کلمه را به او یاد دهید.

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *