مجله پیانو
روابط اجتماعی در کودکان

4 نکته بالا بردن روابط اجتماعی در کودکان

رشد و تکامل کودکان نکته ای بسیار مهم برای والدین و حضور آنها در جامعه است. روابط اجتماعی در کودکان نکته ای بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد تا بتوانند در محیط اجتماعی تعادل و قوانین را رعایت کنند و رشدی سالم و تربیتی درست داشته باشند. کودکان عضو مهم هر جامعه ای محسوب می شوند بنابراین باید به گونه ای تربیت شوند که بتوانید به وجود آن ها در جامعه افتخار کنید.

روابط اجتماعی در کودکان

والدین می توانند با آموزش برخورد درست به تقویت و بالا بردن روابط اجتماعی در کودکان تاثیر گذار باشند. هر کودکی، افرادی که در خانه با آن ها زندگی می کند را الگوی خود قرار می دهد بنابراین والدین باید برای تقویت روابط بین اعضای خانواده کارهای زیادی را انجام دهند و روحیه همدلی و همکاری را در میان اعضای خانواده گسترش دهند. والدین باید اول از خانه ی خود آغاز کنند و با قوانینی که تنظیم می کنند به کودکان یاد دهند که بر اساس آن با یگدیگر رفتار کنند.

روابط اجتماعی در کودکان از بدو تولد آغاز می شود و شروع به شکل گیری می کند. توجه داشته باشید که کودک شما تا سال های اول کودکی خود را در کنار خانواده سپری می کند و شما اولین همبازی های کودک محسوب می شوید در نتیجه باید بدانید که اصلی ترین مورد برای شکل گیری و اجتماعی شدن کودک به خانواده و رفتارهای آن ها بستگی دارد. اولین چهر هایی که کودک به خاطر می سپرد شما هستید و محبت ها و صحبت های شما به او کمک می کند تا بتواند با دیگران نیز ارتباط بگیرد و گفت و گو داشته باشد.

روابط اجتماعی در کودکان

 

بنابراین اولین قدم برای شکل گیری و بالا بردن روابط اجتماعی در کودکان خانواده و والدین هستند. کودک با بزرگ شدن، آرام آرام مرتبط بودن خود را با دیگر انسان ها درک می کند و شروع به ایجاد رابطه و پیدا کردن دوست هایی برای خود می کند. اما برخی کودکان دچار فقدان در مهارت های اجتماعی هستند و کودکان خجالتی نامیده می شوند که این موضوع نشانه هایی دارد که شما می توانید به عنوان والدین آن ها را بررسی کنید و با کمک روانشناس ها به حل و برطرف کردن این موضوعات بپردازید و به بالا بردن روابط اجتماعی در کودکان کمک بسزایی کنید.

 

  • قادر نبودن به ابراز همدلی و همدردی
  • نداشتن دوست و ارتباط گیری سخت با اطرافیان
  • نداشتن ارتباط های دو طرفه و صمیمی
  • نادیده گرفته شدن
  • برخورد نابجا با کودکان دیگر و یا سوء استفاده کودکان دیگر از آن ها
  • بروز مشکلات درسی و پیشرفت تحصیلی در آن ها
  • ضیف بودن در گفت و گو و نداشتن توانایی در شروع مکالمه با دیگران

روابط اجتماعی در کودکان

روش هایی برای بالا بردن روابط اجتماعی در کودکان

برای بالا بردن روابط اجتماعی در کودکان باید روش های ندرن را که توسط روانشناسان مطرح شده است پیش بگیرید تا به تقویت روابط آن ها در جامعه کمک کنید. یکی از موارد بسیاری مهمی که والدین باید به آن توجه بسیاری داشته باشند، توجه یکسان به فرزندان می باشد. تبعیض بین فرزندان در یک خانواده می تواند بر روابط میان دو فرزند تاثیر گذار باشد و با انجام این کار می توانید باعث ایجاد خشم و نفرت میان آن ها شوید.

روابط اجتماعی در کودکان

برخی از والدین بر این باورند که فرزند کوچک تر نیاز به محبت و توجه بیشتری دارد اما باید بدانید این موضوع می تواند بر روحیه و فقدان روابط فرزند بزرگ تر تاثیر زیادی بگذارد که در نتیجه باعث فاصله بین فرزندان و گوشه گیری و قطع شدن راه های ارتباطی بین آن ها می شود بنابراین توجه داشته باشید که چگونه و با چه روش هایی باید با فرزندان خود برخورد کنید تا بتوانید به بالا بردن روابط اجتماعی در کودکان خود نقش درستی داشته باشید.

 

تقویت روابط اجتماعی:

تقویت و بالا بردن روابط اجتماعی در کودکان باید هدف اصلی هر پدر و مادری باشد تا در آینده بتوانند شاهد رشد و موفقیت فرزندان خود باشند. صحبت کردن، ارتباط با کودکان، هم راه بودن با فرزندتان، احترام به احساسات او، آموزش های لازم مانند: (آموزش لباس پوشیدن به کودکان، آموزش غذا خوردن، اموزش صحبت کردن با دیگران و …)، و… باعث می شود ظرفیت ذهنی او افزایش پیدا کند و بتواند به راحتی علایق خود را بیان کند.

روابط اجتماعی در کودکان

توجه و گوش دادن به کودک:

تا جایی که زمان دارید به صحبت های او گوش دهید و مانع ها را از میان بردارید تا فرزندتان بتوانند به راحتی هر آن چه در ذهن دارد را بیان کند برای مثال هنگامی که به خرید لباس بچه گانه می روید از او بخواهید تا نظر خود را راجب لباسی که می خواهید خریداری کنید بیان کند. اگر کودک شما مرتکب اشتباهی شده است او را سرزنش نکنید تا رابطه ی مسان شما محکم باقی بماند و سعی کنید او را با منطق و محبت به درستی راهنمایی کنید.

روابط اجتماعی در کودکان

برابری بین فرزندان:

تمام تلاش خود را به کار گیرید تا برابری را بین فرزندان خود اجرا کنید. در محبت کردن، غذا خوردن، صحبت کردن و…. کودکانتان را با یکدیگر مقایسه نکنید اینگونه می توانید در بالا بردن روابط اجتماعی در کودکان نقش خود را ایفا کنید.

روابط اجتماعی در کودکان

رعایت تعادل در تنبه کودکان:

تنبیه کردن حد و مرز دارد و شما نباید بابت هر اشتباهی که کودکتان مرتکب می شود او را تنبیه کنید و سر او فریاد بزنید. شما می توانید با صحبت کردن کاری کنید که فرزندتان به اشتباهش پی ببرد. شخصیت فرزندتان را در میان جمع حفظ کنید و اگر اشتباهی از او رخ داد سعی کنید در تنهایی خودتان آن موضوع را تذکر دهید. تعادل در تنبیه باعث می شود تا فرزندتان از شما حساب ببرد و این موضوعات ساده می توانند در بالا بردن روابط اجتماعی در کودکان بسیار تاثیر گذار باشند.

زمان وشروع اجتماعی شدن کودک

زندگی و شکل گیری شخصیت کودک از بدو تولد آغاز می شود و واکنش های او نسبت به دیگران شروع می شود. در سال های اول زندگی سعی می کنند استعدادهای خود را نمایش دهد مانند: راه رفتن، نشستن، برداشتن اشیاء و … توانایی های خود را برای تعامل با دیگرا فقط مختص به والدین و یا افراد خانواده می داند.

روابط اجتماعی در کودکان

زمانی که فرزند شما هنوز شروع به صحبت کردن نکرده است شما می توانید به مهارت های کلامی و زبانی به او کمک کنید آن هم با صحبت کردن با کودک است حتی اگر فک می کنید او مشغول و سرگرم کاری است اما باید بدانید تعامل با او می تواند به رشد و صحبت کردنش کمک کند بهترین را کتاب خواندن برای کودکان می باشد با این کار می توانید به رشد و بالا بردن روابط اجتماعی در کودکان در آینده کمک کنید.

روابط اجتماعی در کودکان

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *