آموزش لباس پوشیدن به کودکان یکی از مهارت های مهم برای آن ها محسوب می شود. زمانی که کودک شروع می کند به انجام کارهای خودش، مهارت های حرکتی او به خوبی تقویت می شود و به تقویت اعتماد به نفس او کمک بالایی می کند.
این راه می تواند اولین قدم برای برداشتن قدم های بزرگ دیگر باشد و راهی بزرگ برای کودکان خجالتی و کودکانی است که اعتماد به نفس کافی ندارند. آموزش لباس پوشیدن به کودکان می تواند مهارت های حرکتی، استقلال، موفقیت و … را در کودک تقویت کند.
برای انجام دادن این کار نیاز است شما اولین قدم ها را بردارید و به او کمک کنید تا این مهارت ها را آموزش ببیند.
آموزش لباس پوشیدن به کودکان در سن دو سالگی بهترین زمان است و فقط کافیست والدین همت داشته باشند تا کودک خود را مستقل به بار بیاورند. رعایت نکاتی می تواند به شما کمک کند تا این مهارت را به او آموزش دهید تا کودک یاد بگیرد کارهای مهم زندگی خودش را انجام دهد.
همچنین باری از دوش شما کاسته خواهد شد. شما باید به کودک خود آموزش دهید دکمه های لباسش را خودش ببند و یا کفش خود را به پا کند و… این موضوع می تواند نقطه عطف کوک نوپا، برای استقلال کودک و شروع و یادگیری ماموریت های دیگر باشد.
کودکان از زمانی که متولد می شوند در حال یادگیری و رشد هستند و به کمک والدین باید آموزش ببینند و مهارت های لازم را کسب کنند. آموزش لباس پوشیدن به کودکان می تواند یکی از موضوعات مهمی باشد که در گام های دیگر او و رشد اولیه مغز کودک تاثیرگذار است.
در واقع لباس پوشیدن و آماده شدن کودک توسط خودش یکی از مهارت های مهم و اولیه است که به او کمک می کند توانایی های خود را بشناسد و و برای به دست آوردن هر آنچه نیاز دارد تلاش کند این می تواند به رشد شناختی کودک کمک بزرگی کند.
مهارت های لباس پوشیدن کودکان
آموزش لباس پوشیدن به کودکان چندین نکته دارد که اگر کودک آن ها را به خوبی آموزش ببیند می تواند در پوشیدن لباس های خود مستقل شود و مهارت های کافی را کسب کند که این موضوع می تواند به بالا رفتن اعتماد به نفس کودک بسیار کمک کند.
مهارت کفش پوشیدن:
آموزش لباس پوشیدن به کودکان باید با تمرین های زیادی همراه باشد و نیاز به صبر والدین دارد و از عجله کردن به هنگام این کار توسط کودک بپرهیزید.
هنگام آموزش دادن کفش پوشیدن ابتدا به کودک بیاموزید که چگونه پاهای خود را درون کفش قرار دهد و سپس به او بگویید که نوبت به آن رسیده که پشت کفش خود را بالا بکشد تا پاهای او کاملا به داخل کفش فرو برود.
برای شروع این آموزش بهتر است از کفش های چسبی استفاده کنید و پس از مدتی کفش بندی، جایگزین کنید و بستن بند را به او آموزش دهید. سن مناسب برای این آموزش 3 سال می باشد.
مهارت پوشیدن شلوار:
در آوردن شلوار برای کودک آسان تر از پوشیدن آن می باشد به همین دلیل می توانید از 22 ماهگی این آموزش را به او بدهید. به او آموزش دهید برای حفظ تعادل دست خود را به جایی تکیه دهد مانند دیوار و یا شانه های شما تا بتواند شلوار را از مچ پاهای خود جدا کند.
همین کار را می توانید به صورت برعکس به او آموزش دهید تا شلوار خود را به پا کند این مرحله نیاز به تمرین و صبوری بسیار دارد تا کودک بتواند تعادل خود را برای پوشیدن شلوار حفظ کند. پوشیدن و در آوردن لباس زیر کودکان نیز باید این چنین آموزش داده شود.
مهارت بستن دکمه:
سن 4 سالگی می تواند کودک را برای کسب این مهارت آماده کرده باشد و بستن دکمه می تواند کار دشواری برای او باشد و این مرحله ای است که می تواند او را به رشد و کسب توانایی های بزرگ نزدیک کند.
از کودک بخواهید دکمه را به جا دکمه ای خود نزدیک کند تا آن ها بتوانند هم دیگر را در آغوش بگیرند. برای شروع این کار بهتر است اول با دکمه های دو سوراخ استفاده کنید که صدای بسته شدن آن ها برای کودک جذاب باشد. برای خرید لباس بچه گانه دکمه دار لباس هایی را انتخاب کنید که دکمه های بزرگ داشته باشند.
مهارت پوشیدن تیشرت:
برای آموزش لباس پوشیدن به کودکان نیاز است سن آن ها به حدی رسیده باشد که بتواند برای انجام آموزش های شما، آن ها را به خوبی به ذهن بسپرد. پوشیدن تی شرت زمانی باید انجام شود که سن کودک به 3 سال رسیده باشد. بهترین مکان برای این آموزش جلوی آینه می باشد تا کودک کاملا روش پوشیدن را ببیند.
اول باید سر را از یقه لباس خارج کنید و سپس از او بخواهید تا دست ها را یکی یکی وارد آستین ها کند. برای آموزش پوشیدن تیشرت پسرانه و تیشرت دخترانه به دنبال بزرگترین سایز باشید تا به راحتی به تن او برود. برای این آموزش می توانید از او بخواهید لباس عروسک های خود را به تن عروسک کند.
مهارت بستن زیپ:
شاید باورش برای شما سخت باشد اما آموزش لباس پوشیدن به کودکان می تواند برای آن ها لذت بخش باشد و بستن ریب می تواند برای آن ها سرگرم کننده باشد چرا که صدایی که با باز و بسته شدن زیپ ایجاد می شود برای کودکان بسیار لذت بخش است.
زمانی که کودک تصمیم می گیرد زیپ لباس خود را ببند یعنی یکی از قدم های بزرگ را برمی دارد چرا که بستن زیپ کمی دشوار است بنابراین به تمرین بسیار نیاز است تا زمانی که کودک بتواند ماشین زیپ لباس خود را به درستی جا بزند.
نکات مهم برای کمک به انجام لباس پوشیدن کودک
آموزش لباس پوشیدن به کودکان نیاز به وقت گذاشتن دارد. اگر عجله دارید اجازه دهید کارهای ساده را خود کودک انجام دهد و در کارهای سخت لباس پوشیدن به او کمک کنید.
انتخاب لباس های مناسب که بهتر است این انتخاب را به عهده کودک خود بگذارید و فقط برای او توضیح دهید که کدام لباس مناسب تر مکانی که می خواهد در آن حضور داشته باشد، است. از کودک بپرسید که در هوای سرد کدام لباس را باید بپوشد اینگونه اجازه می دهید تا هوش خود را به کار گیرد و می توانید به تقویت تمرکز کودک کمک کنید.
از کودک بخواهید به هنگام لباس پوشیدن بنشیند تا آسان تر بتواند به این کار بپردازد. لباس های کودک خود را در کشو و یا کمد و نزدیک دست او قرار دهید تا به راحتی بتواند به آن ها دسترسی داشته باشد. برای آسان کردن کار آن ها لباسی را خریداری کنید که جلو و پشت آن ها کاملا مشخص شده باشد.
اهمیت آموزش لباس پوشیدن به کودکان
آموزش لباس پوشیدن به کودکان می تواند مهارتی بزرگ برای او محسوب شود و این موضوع می تواند مهارت های دیگر را در او تقویت کند. اول از هر چیزی با لباس های راحتی کار خود را آغاز کنید که نه دکمه و نه زیپی در کار باشد.
سپس مهارت های حرکتی و بستن زیپ و دکمه را به او آموزش دهید این کارها در دسته ی آموزش های ظریف قرار دارند. مهارت های حرکتی را آموزش می بینند مانند تعادل و نگه داشتن خود بر روی یک پا هنگان پوشیدن شلوار.
یادگیری مهارت های شناختی، زمانی که باید توجه داشته باشند که کدام دسته از لباس ها را باید اول بپوشند و توجه و صبری که برای پوشیدن لباس ها به کار می گیرند. یادگیری نام لباس ها می تواند به مهارت کلامی و زبانی آن ها کمک شایانی کند و به راحتی با سایز، رنگ و نوع لباس ها آشنا می شوند.
یادگیری و شناخت زمان و مکان که با لباس ها متوجه می شوند که کدام لباس مناسب چه مکانی است و یا در کدام فصل باید از چه نوع لباسی استفاده کنند.