مجله پیانو
بوی بد دهان کودکان

7 علت بوی بد دهان کودکان و درمان آن

بوی بد دهان کودکان دلایل مختلفی دارد اما اکثرا این بوی بد، به هنگام صبح و پس از بیدار شدن از خواب به مشام می رسد. همه ی والدین از ضرورت بهداشت دهان و دندان مطلع هستند و می دانند که بوی بد دهان کودکان باعث می شود تا در جامعه فرزند شما دچار مشکل شود و بهتر است بدانید اغلب بوی بد دهان کودکان نگران کننده نمی باشد ولی امکان این موضوع وجود دارد که فرزند شما دچار ناراحتی و بیماری های شده باشد.

بوی بد دهان کودکان می تواند اعتماد به نفس کودک را پایین بیاورد چرا که نمی تواند در محیط های عمومی به راحتی صحبت کند و یا با دوستان خود به بازی کردن مشغول شود. اکثر این کودکان از سمت دوستان و آشنایان مورد تمسخر قرار می گیرند به همین دلیل بهتر است والدین راه هایی را برای از بین بردن بوی بد دهان فرزند خود پیش بگیرند و به بهبود آن کمک کنند.

 بوی بد دهان کودکان

هالیتوزیس چیست؟

هالیتوزیس نوعی بیماری است که بوی بد دهان را دائمی می کند و دلیل آن برخی مشکلات دهانی می باشد. هالیتوزیس مشابه با باکتری موجود در دهان کودکان می باشد که باعث می شود بوی بد دهان را از خود ساطع کند و علت این بیماری را می توان نداشتن بهداشت دهان و دندان دانست، برخی از عادات غذایی و یا بیماری های جدی نیز می توانند علل به وجود آمدن این بیماری باشند.

برخی کودکان اغلب نفسی بد بو دارند و این را نباید با این بیماری اشتباه گرفت البته که این موضوع باعث کمبود اعتماد به نفس کودکان می شود به همین دلیل والدین باید به طور مرتب برای بهداشت دندان و دهان کودک از وسایل بهداشتی مانند: دهان شویه، مسواک و خمیر دندان، نخ دندان و … استفاده کنند تا این مشکل کمتر شود.

دلایل مختلف بوی بد دهان کودکان

همان طور که گفته شد بوی بد دهان کودکان دلایل بسیار متعددی دارد که اگر یه طور مداوم باشد بهتر است کودک را نزد متخصص ببرید تا مشکل و بیماری اصلی او مشخص شود و روند درمان طی شود تا مشکل بوی بد دهان کودک برطرف شود.

 بوی بد دهان کودکان

  • نداشتن بهداشت دهان و دندان:

استفاده از مسواک و نخ دندان می تواند راهی باشد برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها و اگر کودک شما به طور مرتب از آن ها استفاده نکند ممکن است باکتری ها در دهان او رشد کرده و باعث ایجاد بوی بد دهان شوند. اگر آلودگی ها از روی دندان ها به درستی پاک نشوند به لثه می رسند که باعث آسیب نیز می شوند و این باکتری ها می توانند علل اصلی بوی بد دهان کودکان باشند. توجه داشته باشید باکتری ها هم می توانند به لثه ها آسیب برسانند و هم می توانند روی زبان بمانند. در نتیجه بهتر است به هنگام مسواک زدن هم لثه ها و هم زبان به درستی شسته شوند.

  • خشک شدن مکرر دهان:

یکی از مشکلاتی که می تواند باعث ایجاد بوی بد دهان کودکان و یا بزرگسالان شود خشکی دهان می باشد یعنی به اندازه کافی بزاق در دهان تولید نمی شود و دهان به سرعت خشک می شود جالب است بدانید که بزاق می تواند دهان را به خوبی بشوید و تمیز نگه دارد.

  • تنفس از طریق دهان:

افرادی که عادت دارند از طریق دهان نفس بکشند اغلب با بوی بد دهان همراه هستند چرا که این موضوع باعث خشکی دهان می شود.

  • عفونت ها:

اگر کودک شما دچار پلاک دندان، پوسیدگی دندان، زخم های دهانی باشد و یا تجربه ی جراحی دهان و دندان داشته باشد ممکن است به بیماری بوی بد دهان دچار شود.

  • استفاده از غذاهای پر ادویه:

برخی از ادویه ها و مواد غذایی می توانند باعث ایجاد بوی بد دهان شوند اما این ها به صورت موقت می باشد و با خارج شدن از بدن، این بوی بد نیز از بین می رود اما اگر فرزند شما به طور دائم از آن ها استفاده می کند بوی بد می تواند دائمی باشد مانند مصرف پیاز و سیر

 بوی بد دهان کودکان

  • استفاده از برخی داروها:

برخی داروها می تواند باعث ایجاد بوی بد دهان شوند.

  • مشکلات معده:

اگر فرزند شما مشکلات معده و بیماری هایی از این قبل دارد، همین موضوع می تواند باعث ایجاد بوی بد دهان کودکان شود.

درمان بوی بد دهان کودکان

اگر فرزند شما زیر یک سال دارد و دهان او مدام بوی بد می دهد بهتر است پس از هر بار شیر خوردن دهان او را تمیز کنید این کار را هم می توانید با دستمالی تمیز و نمناک انجام دهید و هم با مسواک های بند انگشتی و نرم دقت داشته باشید این کار را به آهستگی و آرامی انجام دهید تا مبادا به لثه های کودک آسیبی وارد کنید.

اگر فرزند شما از مرجله شیر خوردن گذر کرده است و مرحله دندان در آوردن او به پایان رسیده است می توانید روزی دو بار دندان های او را به آرامی مسواک بزنید و طریقه مسواک زدن را به او آموزش دهید تا این کار را خودش پس از هر بار غذا خوردن انجام دهد البته فراموش نکنید که به او آموزش دهید زبان خود را نیز باید بشویید.

استفاده از خمیر دندان های مخصوص کودکان را فراموش نکنید و میزان آن را باید مطابق با سن کودک روی مسواک قرار دهید تا زمانی که کودک شما دو سال شود، ذره‌ ای خمیر دندان به میزان یک دانه‌ برنج روی مسواک او قرار دهید. پس از دو سالگی، میزان آن را اندازهٔ یک دانه نخود کنید و وقتی پنج ساله شد، به اندازه‌ٔ یک لوبیای کوچک خمیردندان استفاده کنید.

استفاده از دهان شویه ها را فراموش نکنید دهان شویه می تواند لثه ها و زبان و حلق کودک را به خوبی ضد عفونی کند البته توجه داشته باشید که سن استفاده از دهان شویه برای کودکان بالای سه سال می باشد تا به خوبی بتوانند آن را در دهان خود قرقره کنند.

 بوی بد دهان کودکان

روش های درمان خانگی بوی بدن دهان کودکان

  • جعفری که خوشبو کننده دهان است و خاصیت ضد عفونی دارد.
  • رازیانه کمک می کند تا نفس کودک خوشبو شود.
  • سرکه سیب را با کمی آب مخلوط کنید تا کودک آن را قرقره کند هم خاصیت ضد باکتری و ضد عفونی کننده دارد و هم بوی بد دهان را از بین می برد.
  • مرکبات از بین برنده باکتری ها هستند.
  • هل و میخک برای کاهش بوی بد دهان بسیار مفید می باشند.

در انتهای این مقاله شما را دعوت می کنیم سایت پیانو استایل را مشاهده کنید. والدین همیشه در تلاش هستند تا از فرزندان خود به خوبی نگه داری کنند به همین خاطر می توانید از سایت پیانو استایل دیدن کنید و بهترین برند لباس های بچه گانه را با قیمتی مناسب و کیفیتی بالا خریداری کنید تمام لباس های دخترانه و پسرانه از به روزترین مدل های روز دنیا می باشند که با بهترین پارچه ها و دوخت تولید می شوند.

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *