مجله پیانو
تربیت کودک اجتماعی

5 راهکار برای داشتن کودک اجتماعی

همه ی والدین علاقه دارند کودک اجتماعی داشته باشند بنابراین بهتر است بدانید تربیت اجتماعی یک کودک تا 7 سالگی زندگی او شکل می گیرد البته این اشتباه است اگر بخواهیم بگوییم دیگر به هیچ عنوان نمی توان برای تربیت کودک اجتماعی تلاش کرد زیرا سن او از 7 سال گذشته است بلکه در هر زمانی با استفاده از راهکارهایی می توان برای داشتن یک کودک اجتماعی قدم برداشت.

شاید برای اکثر ما بزرگترها هم اتفاق افتاده باشد که در جمعی قرار گرفته ایم اما نمی توانیم ارتباط مثبتی با اطرافیان برقرار کنیم یا در در کودکی و در سنین مدرسه تمام تلاش خود را برای پیدا کردن دوست و یا جلب توجه همکلاسی های خود کرده ایم اما موفق به برقراری ارتباط با آن ها نشده ایم .

به طور کل می توان گفت این موضوع یک تجربه ناراحت کننده و دشوار می باشد و مطمئنن هیچ کدام از پدر مادرها نمی خواهند شاهد همچین موضوعی نسبت به فرزندشان باشند.

والدین الگوهای اصلی کودک مخسوب می شوند در نتیجه می توانید با آموزش مهارت های اجتماعی فرزندی قوی  داشته باشید تا بتواند به راحتی برای برقراری ارتباط با دیگران قدم بردارد و با چالش های ارتباط گیری آشنا شود.

برای کودک خود کتاب بخوانید

روش های مختلف برای تربیت کودک اجتماعی

فرزند پروری یکی از دشوارترین تکالیف برای والدین می باشد. داشتن یک کودک اجتماعی می تواند برای والدین نقطه ی قوت باشد. امروزه تربیت کودک برای والدین یکی از مهمترین دغدغه های زندگی قرار گرفته است که خوشبختانه پدر مادرهای جوان در تلاش هستند تا راه هایی بیابند برای تقویت مهارت های اجتماعی فرزندان خود.

  • برای کودک خود کتاب بخوانید:

کتاب هایی را انتخاب کنید که مناسب سن کودکتان باشد. موضوع داستان ها بسیار مهم می باشند در نتیجه بهتر است داستان های اجتماعی و ارتباط گیری با دوستان را برای کودک بخوانید.

کودکان حافظه ای بسیار قوی دارند به همین دلیل می توانند داستان هایی که برایشان می خوانید را در حافظه ی خود ثبت کنند و از آن ها الگو برداری کنند. اگر فرزند شما به سنی رسیده است که می تواند کتاب بخواند حتما به او اجازه دهید گاهی مواقع هم او برای شما داستان بخواند با این کار به بالا رفتن اعتماد به نفس کودک و عزت نفس او کمک بسزایی می کنید.

برای کودک وقت کافی بگذارید

  • برای کودک وقت کافی بگذارید:

والدین مانند معلم می مانند و از روزهای اولیه کودک آموزش هایی که باید کسب کنند را از شما خواهند آموخت همچنین آن ها نیاز دارند که شما وقت و توجه کافی برایشان صرف کنید. تمام تلاش خود را بکنید تا رابطه ای عاطفی و صمیمانه با فرزند خود برقرار کنید این ارتباط گیری با عث می شود تا کودک اجتماعی داشته باشید. تا جایی که امکانش وجود دارد با فرزند خود صحبت کنید و از او بخواهید خواسته هایش را بیان کند.

اعتماد به نفس کودک می تواند روی اجتماعی بودن او تاثیر بالایی بگذارد بنابراین به هیچ عنوان اعتماد به نفس و عزت نفس کودک خود را پایین نیاورید و با انجام هر کار درستی او را تشویق کنید و اگر کار اشتباهی مرتکب شد با آرامش با او رفتار کنید.

بازی کردن کودک

  • نقش بازی کردن در داشتن کودک اجتماعی:

بهترین روش برای یادگیری و آموزش های لازم برای کودکان با بازی کردن به دست می آید در نتیجه محیطی را برای او فراهم کنید تا با کودکان دیگر بازی کند. البته که تنهایی بازی کردن کودک نیز می تواند به رشد خلاقیت کودک کمک بالایی کند. کودکان به هنگام بازی های گروهی هم دیگر را زیر نظر گرفته و از رفتارهای هم تقلید می کنند در نتیجه در انتخاب هم بازی نیز دقت داشته باشید.

کودکان خجالتی نمی توانند با اطرافیان به خوبی ارتباط برقرار کنند بنابراین بهتر است او را در محیطی امن با یک کودک دیگر قرار دهید تا به آرامی بازی کنند تا ترس آن ها از بین برود و بتوانند در میان تعداد کودکان بیشتری حضور پیدا کنند.

 ارتباط با دوستان و خانواده ها

  •  ارتباط با دوستان و خانواده ها:

زمانی که والدین با خانواده ها و دوستان خود رفت و آمد داشته باشند می توانند از این طریق کودک اجتماعی را تربیت کنند زیرا کودکان رفتار والدین را در نظر گرفته و سعی می کنند آن ها را انجام دهند چرا که در ذهن هر کودکی این می باشد که بهترین و درست ترین رفتار را والدینش دارند.

شروع کردن ارتباط شما با اطرافیان بسیار مهم می باشد زیرا کودک آن را از شما تقلید می کند. در نتیجه بهتر است در جمع بسیار مودبانه رفتار کنید همچنین روش احوال پرسی شما می تواند به کودک آموزش های لازم را بدهد.

به کودک قدرت بدهید

  • به کودک قدرت بدهید:

خلق و خوی کودک خود را در نظر بگیرید و با آن ها به درستی رفتار کنید هر چه ارتباط گیری شما با فرزندتان درست و عاطفی باشد بهتر می توانید تاثیرات مثبت روی رفتار او بگذارید. رشد، بلوغ و داشتن کودک اجتماعی ارتباط مستقیمی با والدین دارد.

کودکان نیاز به شنیده شدن دارند باید با آن ها دوستانه برخورد کنید. متاسفانه اکثر ارتباط والدین با کودک بیشتر به بایدها و نبایدها مرتبط می شود اما هر چه با فرزند خود راحت تر صحبت کنید و او را در رابطه با موفقیت های هر چند کوچکش تشویق کنید می توانید به او قدرت بدهید تا برای انجام کارهای بزرگ قدم بردارد.

کودک اجتماعی باید قدرت بالایی داشته باشد تا بتواند با دیگران ارتباط برقرار کند در نتیجه بهتر است به او نشان دهید که می تواند انتظارات شما را برآورده کند. مثلا برای خرید لباس بچگانه اجازه دهید خودش نظر دهد و از اینکه انتخاب درستی داشته است او را تشویق کنید و حتی اگر انتخاب او اشتباه است برای نظری که داده است او را تحسین کنید و بگویید بهتر است این را زمانی دیگر خریداری کنی.

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *