همه ی ما دوست دارید که کودک نابغه ای را پرورش دهیم پس به دنبال نشانه های آن باشید که اگر کودک شما این نشانه ها را داشته باشد حتما یک نابغه است. کودک نابغه دارای ویژگی های منحصر به فردی است اکثر والدین بر این باور هستند که کودک آن ها یک نابغه است و رویای این را دارند که هر چه سریع تر پیشرفت کودک خود را در مسیر تحصیلی و یا زندگی او ببینند.
برخی از نوزادان ضریب هوشی بالایی دارند و در 5 ماهگی می توانند از حالت صورت والدین خود متوجه ناراحتی و یا شادی آن ها شوند بنابراین باید مراقب باشید تا انرژی های منفی را از خود دور کرده و رفتارهای غمگینانه ای از خود بروز ندهید چرا که نوزاد شما هر چند که کوچک است اما این تغییر رفتاری ها را از شما دریافت می کند و متوجه آن می شود.
علائم و نشانه های کودک نابغه
والدین باید سعی کنند تا ویژگی های رفتاری کودکان خود را مورد بررسی قرار دهند تا بتوانند کودک نابغه خود را با توجه به رفتارهای او شناسایی کنند. در واقع کودک نابغه به کودکانی گفته می شود که توانایی یادگیری و تفکر آن ها نسبت به بقیه کودکان سریع تر و بهتر است این کودکان می توانند نسبت به سن خود کارهای بزرگتر و عجیبی را انجام دهند چرا که مغزی بسیار قدرتمند دارند.
اگر فرزند شما یک نابغه باشد علائمی را در دوران نوزادی از او خواهید دیدکه متوجه این موضوع می شوید.
- مهارت ارتباط گیری
نوزاد شما می تواند به راحتی انواع صداها مانند: گریه، خنده و غر زدن را از خود تولید کند و در سن 12 ماهگی چندین کلمه را به راحتی بیان می کند و حین رشد تا سن 18 ماهگی در شکل گیری کلمات مهارت پیدا می کند. در این میان کتاب خواند والدین برای کودک به سرعت بالا رفتن هوش او کمک بسزایی می کند که به مروز باعث می شود کودک نابغه بتواند در سنین بسیار پایین حداقل یک یا دو جمله را بیان کند. همچنین می توانند دستورهای کلامی را برای انجام کاری متوجه شوند و مفهوم آن ها را درک کنند.
- شخصیت احساسی قدرتمند
کودک نابغه به راحتی می تواند احساس منفی و مثبت را درک کند. این کودکان دارای احساسات شدید و پیچیده ای هستند و عواطف در زندگی آن ها بسیار مهم می باشد. او می تواند به راحتی با افراد اطراف خود و یا حیوانات ارتباط برقرار کند و در این مواقع تشویق کودکان می تواند باعث رشد مغزی آن ها شود.
- توجه به اطراف و پیرامون خود
کودک نابغه و باهوش اکثر اوقاتی که بیدار است را صرف دیدن و مشاهده اطراف خود می کند و در نسبت به صداها واکنش نشان میدهد. زمانی که شما با نوزاد خود صحبت می کنید سعی دارد با شما ارتباط چشمی برقرار کند و با ایجاد صدایی سر خود را به سمت محل صدا برمیگرداند و نسبت به ان واکنش نشان می دهد.
برخی از کودکان متوجه تغییرات محیط اطراف خود می شوند که این موضوع نشانه افزایش سطح درک آن ها می باشد برخی کودکان کاملا می توانند تغییرات را در شما احساس کنند مثل کودکی که برای پاک کردن اشکاهای شما به شما نزدیک می شود.
- لجبازی کودک
لجبازی کودکان برای به دست آوردن خواسته های کودکانه خودشان نشانه ی کودک نابغه است او سعی می کند شما را قانع کند تا چیزی را که می خواهد به دست بیاورد و اگر کودک شما لجباز است برای به دست آوردن چیزی و به خواسته ی خود می رسد این یک نشانه مطوئن از هوش بالای او است.
- تمرکز بسیار بالا
کودکان باهوش می توانند زمان زیادی را روی چیزی به خصوص تمرکز کنند که این موضوع از همان ابتدا و قبل از شش ماهگی برای او رخ می دهد او می تواند 10 تا 20 دقیق بر روی هر چیزی تمرکز کند و حتی با صدایی روی خود را برنگرداند. شناخت رنگ ها و شکل ها برای او کار دشواری نیست و می توانند روی تصایر تمرکز داشته باشند.
- کنجکاوی بالا
زمانی که کودک نوپای شما مشتاق به کشف هر آنچه در اطراف او است و در مورد پیرامون خود سوالات متعددی می پرسد به این معنا است که می خواهد دنیای خود را کشف کند بنابراین او یک کودک نابغه و باهوش می باشد. بنابراین به سوالات او پاسخی کامل دهید هر چند سوالات او تکراری می باشد اما باید سعی کنید حس کنجکاوی کودک را پنهان نکنید و با مدرک و نشانه های مختلف به سوالاتش پاسخ دهید حتی پاسخ برخی از سوالات شاید برای شما دشوار باشد اما می توانید برای ارائه جواب کامل و درست از کتاب ها و یا گوگل نیز کمک بگیرید.
- انرژی بالا
کودک نابغه دارای انرژی بسیار بالایی است و شاید نیاز به استراحت خیلی کمی نسبت به کودکان دیگر داشته باشد. این کودکان نیاز به خواب زیاد ندارند و مغز آن ها فعالیت زیادی دارد بنابراین تحرک بالایی برای تخلیه انرژی خود دارند.
ویژگی های کودکان نخبه
- دامنه لغات آن ها نسبت به سنشان بسیار زیاد و پیشرفته می باشد.
- به راحتی می توانند مفاهیم پیچیده را درک کنند.
- توجه بسیاری نسبت به جزئیات هر چیزی نشان می دهند.
- به دقت به هر آنچه در اطراف خود دارند مینگرنند حتی بعد از تعویض لباس، متوجه رنگ و مدل لباس بچه گانه خود می شوند.
- اطلاعات دریافتی را به راحتی به ذهن میسپارند و قادر به حفظ دامنه ای گسترده از اطلاعات هستند.
- به راحتی می توانند در سنین پایین نوشتن و خواندن را بیاموزند
- برای به دست آوردن هر چیزی که می خواهند پشتکار و اراده زیادی دارند.
- تمرکز بالا و یادگیری سریعی دارند.