واریسلا زوستر، نام ویروس آبله مرغان می باشد که بسیار مسری و واگیردار است که یکی از علائم آشکار آن در پوست ظاهر می شود. آبله مرغان در کودکان اصولا تا سن زیر 12 سال می باشد که نوعی بیماری شایع است که اکثر کودکان آن را تجربه خواهند کرد این بیماری به شدت و به سرعت پخش می شود و افرادی را که تا به حال به آن مبتلا نشده باشند را دچار می کند.
آبله مرغان در کودکان یک بیماری عفونی و ویروسی می باشد که همراه با تب و دانه های پوستی ظاهر می شود که خارش و سوزش یکی از دردهای این بیماری می باشد. کودکانی که زیر 12 سال سن دارند و دچار این نوع بیماری می شوند خوشبختانه خطری آن ها را تهدید نمی کند. آبله مرغان جوش های ریز همراه با قرمزی و خارش دارد.
همان طور که گفته شد این بیماری مسری است در نتیجه اگر والدین این بیماری را در کودکی خود نگرفته باشند باید احتیاط و مراقبت های لازم را انجام دهند و تا زمانی که کودک به بهبودی کامل نرسیده است در خانه بمانند. افرادی که یک بار این بیماری را گرفته باشند و به آن مبتلا شده باشند بدنی مقاوم در برابر آن در آینده خواهند داشت و امکان دوبار مبتلا شدن به آن تقریبا صفر است.
علائم آبله مرغان در کودکان
همان طور که پیش تر به آن اشاره کردیم آبله مرغان یک نوع بیماری عفونی می باشد که به سرعت پخش می شود در نتیجه باید بیمار و اطرافیان را در خانه قرنطینه کرد چرا که شاید والدین و افرادی که در کنار او هستند، در گذشته دچار این بیماری شده باشند و دیگر به آن مبتلا نشوند اما ویروس در بدن ان ها زنده است و می توانند افراد دیگر را مبتلا کنند.
آبله مرغان مانند بیماری های دیگر نشانه و علائم خاص خودش را دارد. این ویزوس بین 10 تا 21 روز در بدن نهفته است که در طی این روزها خود را نشان می دهد. اولین نشانه ها قبل از التهاب پوستی و بیرون ریختن دانه های قرمز مانند آنفولانزا می باشد که تشخیص را برای پزشک کمی دشوار می کند. اما برخی از علائمی که در اکثر کودکان و نوزادان دیده شده است شامل:
- بی قراری و بی حوصلگی
- کم اشتهایی و بی اشتهایی در کودک
- تب بالای 39 درجه
- خواب زیاد و یا بی خوابی در کودکان
- گلو درد و سرفه
- مشکلات تنفسی
- تپش قلب بالا
- خستگی بدن و یا قسکتی از بدن مانند پاها، سردرد، کمر درد و…
- بثورات در یک یا دو چشم
برخی مواقع این علائم در کودکان به طور ناگهانی رخ می دهد. یک تا دو روز که از این بیماری می گذرد دانه های قرمز در بدن کودک نمایان می شوند که برخی از آن ها مانند تاول دارای مایع می باشند. این جوش ها ابتدا در قسمت صورت و شکم نمایان می شوند که همراه با خارش و قرمزی هستند و پس از آن در کل بدن پخش می شوند.
در برخی از کودکان این تاول ها داخل دهان، روی پلک ها و یا حتی ناحیه تناسلی شروع به زیاد شدن می کند اما نگران نباشید این بیماری حداکثر تا 5 روز اذیت کننده است و پس از آن تاول ها شروع به خشک شدن می کنند.
آبله مرغان در کودکان بسیار واگیردار هستند و از دو روز قبل از شروع بیماری تا زمانی که جوش ها و تاول ها خشک شوند احتمال انتقال آن به فردی دیگر وجود دارد. اگر کودک شما در خانه باشد و دچار این بیماری شود صد در صد برادر و یا خواهر او نیز، اگر در گذشته به آن مبتلا نشده باشند حتما خواهند گرفت و علائم آن را 2 هفته بعد از ابتلای نفر اول خواهید دید.
همچنین فرد مبتلا به زونا می تواند موجب انتقال آبله مرغان (اما نه زونا) به سایر افرادی که مبتلا به آبله مرغان نشده اند بشود. فردی که به آبله مرغان مبتلا شده باشدبه روش های مختلفی می تواند آن را منتقل کند:
- تنفس، ریزگردهای معلق در هوا بر اثر عطسه و سرفه
- مایع هایی که در تاول ها وجود دارد به شدت واگیردار هستند حتی زمانی که یکی از آن ها کنده شود و آب داخل آن به جای دیگر فرد مبتلا بخورد در آن قسمت باز دانه ای جدید ظاهر می شود.
- بزاق دهان
کدام افراد نسبت به بقیه در خطر ابتلا به آبله مرغان هستند؟
- افرادی که دچار سرطان خود هستند.
- نوزادانی که از مادرانی که دچار این بیماری هستند متولد می شوند.
- بزرگسالان و کودکانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند.
- زنان باردار
- کودکانی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف میکنند.
عوارض آبله مرغان در کودکان
این بیماری نیز مانند بیماری های دیگر، عوارضی دارد که بهتر است آن ها را به خوبی بشناسید:
- کم آبی بدن
- ذات الریه (پنومونی)
- صدمات مغزی، چشمی و زخم در نوزادان
- تورم در مغز(انسفالیت)
- التهاب در سایر اعضای بدن مانند: مخچه، پانکراس، کلیه ها، چشم ها و …
- مننژیت
بهترین راه پیشگیری برای افراد و کودکان، ترزیق واکسن می باشد که ایمنی بدن را در برابر آبله مرغان تا 90 درصد افزایش می دهد. این واکسن در دو دوز به همراه سرخک و سرخچه تزریق می شود. دوز او واکسن یک سالگی (12 ماهگی) و دوز بعدی آن در سن 4 تا 6 سالگی تزریق می شود.
نحوه مراقبت از کودکان مبتلا به آبله مرغان
- کمپرس آب سرد را فراموش نکنید.
- هر 4 ساعت یک بار کودک را با آب ولرم حمام کنید. حمام هم دمای بدن و خارش را کم می کند و هم از پخش شدن بثورات پوستی جلوگیری می کند.
- بدن کودک را با حوله ای نرم خشک کنید و از کشیدن حوله روی تاول ها خودداری کنید.
- پماد کلامین برای کاهش خارش نمونه ای بسیار عالی است که در هر داروخانه ای موجود می باشد آن را روی تاول ها بزنید البته توجه داشته باشید روی صورت و دور چشم ها استفاده نکنید.
- استفاده زیاد از آب و مایعات را فراموش نکنید زیرا دمای بدن کودک را کاهش می دهد.
- بهترین کار این است که به یک متخصص اطفال مراجعه کنید.
- استفاده از غذاهای آبکی و نرم را فراموش نکنید مخصوصا برای کودکانی در قسمت دهان آن ها تاول زده است.
- از دادن غذاهای شور و اسیدی خوردداری کنید.
در انتهای این مقاله شما را دعوت می کنیم سایت پیانو استایل را مشاهده کنید. والدین همیشه تلاش می کنند تا کودکانی سلامت داشته باشند خرید لباس بچه گانه نیز یکی از مهمترین نکات برای خفظ سلامت آن ها می باشد.
در نتیجه می توانید بهترین برند لباس های بچه گانه را با قیمتی مناسب و کیفیتی بالا خریداری کنید تمام لباس های دخترانه و پسرانه از به روزترین مدل های روز دنیا می باشند که با بهترین پارچه ها و دوخت تولید می شوند.