یکی از چالش های، بسیاری از والدین جدا کردن اتاق کودک می باشد اما برای این کار بهتر است اجازه دهید تا کودک به یک سنی برسد که جدا کردن اتاق او کاری امن باشد. کودکان زمانی که متولد می شوند نیاز به محبت و عاطفه و مهمتر از هر چیزی تغذیه شیر مادر دارند گرسنگی و خواسته ی آن ها هیچ گاه خبر نمی کند در نتیجه مادر در ماه های اولیه کودک را کنار خود می خواباند تا هرگاه نیاز به شیر خوردن داشت مادر او را بی نیاز و سیر کند.
بهترین سنی که می توانید به فکر جدا کردن اتاق کودک بی افتید سن 3 سال است چرا که کودک راحت تر می تواند راه برود و حتی در بیشتر مواقع از خود مراقبت کند. می تواند خواسته های خود را مطرح کند و در برخی مواقع به نیازهای خود پاسخ دهد. جدا کردن اتاق کودک می تواند برای رشد و سلامت ذهن و روان کودک بسیار مفید باشد.
در روزهای اولی که اتاق کودک خود را حدا کرده اید باید صبوری بالایی داشته باشید چرا که اممکان دارد کودک مدام شما را صدا بزند و درخواست هر چیزی را داشته باشد: گرسنه ام، آب می خواهم، دستشویی دارم، صداهای ترسناک شنیدم و … این موارد برای تمامی والدین پیش می اید مخصوصا برای کودکانی که عادت به تنها خوابیدن ندارند. اکثر کودکان ترس از تاریکی دارند و وظیفه ی والدین می باشد تا اجازه ندهند ترس آن ها جدی و طولانی مدت شود.
چرا کودک باید جدا بخوابد؟
جدا کردن اتاق کودک فواید بسیار خوبی هم برای والدین و هم برای کودک دارد که مهمترین آن ایجاد عادت های خوب در کودک است.
- یکی از مزایای بسیار مهم جدا کردن اتاق کودک خواب عمیق و راحت او می باشد که شاید در روزهای اول کمی برای کودک و والدین سخت باشد اما طولی نخواهد گذشت که این رفتار نوعی عادت می شود.
- بهتر است کودکان زودتر به تخت خواب خود بروند و خواب به موقع بر روی سلامتی کودک، رشد او، تقویت سیستم ایمنی بدن کودک و … تاثیر گذار می باشد و با جدا کردن اتاق کودک عادت دیر خوابیدن والدین بر روی کودک تاثیری نخواهد گذاشت.
- این موضوع باعث بالا رفتن اعتماد به نفس کودک و استقلال او می شود. تنها خوابیدن به او کمک می کند تا استقلال شخصی را در سنین پایین آموزش ببیند و این حس باعث می شود اکثر وظایف خود را به خوبی و هر چه سریع تر آموزش ببینند.
- برخی روابط والدین مانند رابطه ی جنسی، مشاجره، صحبت های خصوصی و … می تواند تاثیرات بسیار منفی بر روحیه کودک بگذارد در نتیجه جدا کردن اتاق کودک می تواند بهترین کار برای آرامش روان او باشد.
- اکثر والدین زمانی که نوزاد متولد می شود تقریبا نیم بیشتری از حریم خصوصی خودشان را از دست می دهند و با این کار می توانند حریم خصوصی خود را بیابند. والدین زندگی زناشویی خود را خواهند داشت و باز هم فضایی برای ابراز احساسات و عواطف فراهم می شود.
راه هایی برای جدا کردن اتاق کودک
طبق تحقیقاتی که توسط تیم پزشکی در آمریکا اتفاق افتاده است رشد همه نوزادان بیشتر هنگامی که در خواب هستند اتفاق می افتد در نتیجه نیاز به خوابی آرام و عمیق دارند بنابراین مکان و محیط خواب بسیار مهم می باشد. جدا کردن اتاق کودک هم برای مادر و هم برای کودک کاری سخت و دشوار می باشد اما بهتر است که حتما انجام شود.
ترس جدا خوابیدن برای همه ی کودکان وجود دارد و بسیار طبیعی می باشد اما بهتر است راه هایی را پیش بگیرید تا جداسازی اتاق کودک هر چه سریع تر عملی شود. اجازه ندهید ترس های کودک به یک عادت تبدیل شود زیرا این عادات می تواند در آینده فرزند شما تاثیر گذار باشد.
- بهترین راه برای اینکه کودک را جذب کنید تا به اتاق خود علاقه نشان دهد و آنجا را محیطی امن بدانید، ایجاد کردن فضایی زیبا و راحت است داشتن تخت و کمد برای خرید لباس های بچه گانه و جدا کردن وسایل خود در اتاق خوابش. کودک باید در اتاق خواب خود حس آرامش داشته باشد و فضای آن را دوست داشته باشد. وسایل کودک را به گونه ای در اتاقش بچینید که خودش تقاضا دارد و چیزی وجود نداشته باشد که باعث ایجاد ترس کودک شود.
- کودک خود را قبل از خواب آرام کنید حتی اگر زمانی که از اتاق او می خواهید خارج شوید و او شروع به گریه و بروز ناراحتی هایش می کند او را رها نکنید بلکه این اطمینان را به او بدهید که هیچ چیزی نمی تواند به او آسیب برساند و شما همیشه از دور هم مراقب به او هستید. محبت کردن و تشویق کردن کودک می تواند بهترین راه باشد. از خوشنت و عصابنیت به شدت دوری کنید تنها راه آرام کردن و انرژی مثبت دادن به کودک می باشد.
- در رابطه با جدا کردن اتاق کودک بهتر است با او واضح صحبت کنید و نیازهای خود را بیان کنید. از به کار بردن کلمات نامفهوم و سخت خودداری کنید کودک نمی توانند متوجه صحبت های شما شوند در نتیجه باید راحت، واضح و آرام با آن ها صحبت کنید.
- بهتر است به حرف های کودک به خوبی گوش کنید و آن ها را تایید و درک کنید و از گفتن جمله ی تو دیگه بزرگ شده ای خودداری کنید. ناراحتی ها، نگرانی ها، اضطراب در کودک، ترس ها و … را تایید کرده و به او بگویید که اطمینان دارید می توانند مانند قهرمان ها با آن ها مبارزه کند و بهترین تجربه را کسب کند.
- انتقال کودک پس از سال ها در کنار شما خوابیدن کار ساده ای نیست و باید قدم به قدم انجام شود مثلا برای اولین بار همراه با کودک در اتاق او بخوابید و زمانی که خوابش برد به اتاق خود بروید و اجازه دهید صبح پس از بیدار شدن متوجه این موضوع شود که توانسته به تنهایی در اتاق خود تا صبح بخوابد و هیچ چیزی او را اذیت نکند.
- اگر تصمیم به جدا کردن اتاق کودک گرفته اید این تصمیم را عملی کنید و به آن پایبند باشید. اگر این کار برایتان خسته کننده بود هم نسبت به این تصمیم قاطع باشید.