مجله پیانو
دندان درآوردن نوزاد

9 نشانه و علائم دندان درآوردن نوزاد

دندان درآوردن نوزاد اصولا از سن 5 ماهگی به بعد شروع به بیرون آمدن می کنند. و از ماه 4 تولد نوزاد شاهد درد و تورم لثه فرزند خود خواهید بود. فرآیند رشد دندان باعث اذیت و بیقراری هایی در کودک می شود که لازم است آن ها را بدانید و اقدامات لازم را برای درد کمتر انجام دهید چرا که دندان ها لثه کودک را میشکافند و سپس رشد می کنند و این فرآیند برای کودکان درد آور است.

دندان درآوردن نوزاد یکی از مهمترین مراحل رشد کودک محسوب می شود که علائم و نشانه های زیادی دارد و در کودکان نشانه ها مختلف می باشند. اگر با فرآیند آن آشنایی لازم را داشته باشید می توانید در روند آن کمک کنید تا فرزندتان درد کمتری را تحمل کند.

مراحل رشد نوزاد یکی از زیبایی های دنیا می باشد تصور کنید یک انسان که رفته رفته و با مرور زمان درک و فهم پیدا می کند و توانایی های خود را به دست می آورد و نسبت به محیط اطراف و پیرامون خود شناخت پیدا می کند و هر روز اتفاق های جدید و رفتارهای تازه از او مشاهده می کنید. این موضوع می تواند زیباترین اتفاق برای هر والدینی باشد که شاهد بزرگ شدن فرزند خود هستند.

دندان درآوردن نوزاد

علائم و نشانه های دندان درآوردن نوزاد

نوزادان نمی توانند آنچه را که حس می کنند و نیاز دارند را بر زبان بی آوردند. دندان درآوردن نوزاد با بی قراری های شبانه روز همراه است چرا که دندان ها، لثه را می شکافند تا بیرون بیایند به همین دلیل کودک با درد زیادی رو به رو خواهد شد و نیاز است که شما با دانشی که دارید به کمک و مراقبت از او بپردازید.

دندان درآوردن نوزاد نشانه و علائم زیادی را همراه دارد:

  • بزاق دهان نوزاد زیادتر می شود به گونه ای که نمی تواند آن را کنترول کند و مدام آب دهان او بیرون می ریزد.
  • لثه ها بسیار تحریک پذیر می شوند.
  • ورم و قرمز شدن لثه ها که برای اکثر نوزادان این اتفاق می افتد.
  • آن ها در این برهه از زمان علاقه زیادی به گاز گرفتن اجسام و یا سینه مادر دارند تا درد خود را اینگونه کمتر کنند.
  • مکیدن زیاد هم راهی دیگر برای تسکین درد آن ها است.
  • بی قراری و بی خوابی که ناشی از درد می باشد.
  • بروز تب، اسهال کودکان، استفراغ می تواند علائمی برای برخی از کودکان باشد.
  • نوزادان در این زمان اشتهای کمی پیدا می کنند و از خوردن و آشامیدن امتناع می کنند.
  • دندان درآوردن نوزاد باعث می شود تا روحیه آن ها کمی ضعیف شود. به همین دلیل زودرنج و بد اخلاق می شوند و لازم است که والدین سعی کنند حواس او را پرت کنند و با محبت و نوازش کودک او را آرام کنند.

خارش و زخم شدن لثه می تواند کودک را بی قرار و اذیت کند به همین دلیل همیشه به دنبال چیزی هستند تا آن را داخل دهان کنند و لثه ای خود را روی آن بفشارند تا خارش و درد آن را کمتر کنند به همین دلیل وقتی چیزی در دستانشان نباش از دست خود کمک می گیرند برای خاراندن لثه هایشان.

دندان درآوردن نوزاد

ترتیب دندان درآوردن نوزاد

  1. اول و قبل از هر دندانی، دندان های جلویی در قسمت پایین لثه نوزاد رشد می کند که در سن 5 تا 7 ماهگی شاهد آن خواهید بود.
  2. سپس دندان های جلو در قسمت بالا ظاهر خواهد شد که در سن 6 تا 8 ماهی در می آیند.
  3. دندان های جانبی در قسمت بالا در سن 9 تا 11 ماهگی را خواهید دید.
  4. دندان های جانبی در قسمت پایین و در سن 10 تا 12 ماهگی رشد می کنند.
  5. دندان های آسیاب و یا پشتی نوزاد در سن 12 تا 16 ماهگی ظاهر می شوند.
  6. دندان های نیش کودک در سن 16 تا 20 ماهگی رشد می کنند.
  7. دندان های آسیب دوم را در سن 20 تا 30 ماهگی کودک خود خواهید دید.
  8. در نهایت دندان های کامل و شیری کودک را در سن 2 تا 3 سالگی به طور مرتب خواهید دید و کودک تمام دندان های شیری خود را دارا می باشد.

دندان درآوردن نوزاد

 

راه هایی برای کاهش درد دندان درآوردن نوزاد

یکی از بزرگترین دغدغه های والدین در این روزها و برای کاهش درد ناشی از دندان درآوردن نوزاد این است که چگونه می تواند به فرزند خود کمک کند تا درد کمتری را تحمل کند در ایمجا ما به شما راه هایی را پیشنهاد خواهیم داد:

  • استفاده از دندان گیرهایی که دارای مایع هستند و می توانید آن ها را درون یخچال قرار دهید تا سر شوند و به کودک بدهید تا روی لثه های خود قرار دهد در واقع با این کار می تواند لثه ها را ماساژ دهد تا التهاب و خارش آن را تسکین پیدا کند.  دقت کنید دندان‌گیر یخ زده و سفت نباشد. کافی است آن را در یخچال خنک کنید.
  • دستان خود را به خوبی بشویید و با انگشت دست لثه نوزاد را ماساژ دهید این کار را به آرامی انجام دهید تا خارش لثه ها را کمتر کنید. امروزه می توانید سر انگشتی هایی را برای اینکار از داروخانه ها تهیه کنید جنس آن ها سلیکونی می باشد و بهتر است قبل از استفاده آن را درون یخچال قرار دهید تا کمی خنک باشد.
  • تغذیه کودکان در این روزها می تواند به درد دندان درآوردن نوزاد کمک کند. بهتر است غذاهای خنک به او بدهید تا التهاب لثه ها التیام پیدا کند.
  • برخی مسکن ها هستند که می توانید آن ها را از داروخانه تهیه کنید این پمادها موضعی بوده و برای تسکین درد آن ها بسیار مفید می باشد. دقت کنید محلول یا پمادی که خریداری می کنید بی خطر و بی ضرر باشد و در مصرف آن ها زیاده روی نکنید. سعی کنید در زمان خواب از آن ها استفاده کنید تا از بی خوابی نوزاد پیشگیری کنید.

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *