مجله پیانو
غذا خوردن کودک با قاشق

5 راهکار آموزش غذا خوردن کودک با قاشق

آموزش غذا خوردن کودک با قاشق یکی از مهمترین مراحل رشد کودک محسوب می شود که باید با تشویق کردن کودک او را به داشتن استقلال در این مسیر راهنمایی کنید چرا که این کار در روزهای اولیه برای کودک بسیار سخت می باشد و نمی تواند به راحتی قاشق را در دست بگیرد و تعادل آن را با غذای داخل قاشق حفظ کند تا آن را به دهان خود برساند.

به همین دلیل امکان دارد کودک در روزهای اولیه خسته و کلافه شود ولی والدین باید او را برای رسیده به این مهارت تشویق کنند و به او با صبر و حوصله یاد دهند تا به پیروزی و هدف خود برسد.

غذا خوردن کودک با قاشق در روزهای اولیه نیاز به صبر دارد چرا که در این روزها کودک به هنگام غذا خوردن کثیف کاری های زیادی دارد و نیاز است که والدین صبور باشند و تنها او را تشویق کنند اولین کاری که والدین باید انجام دهند معرفی قاشق و چنگال به کودک می باشد.

به او کمک کنید که چگونه قاشق را به هنگام غذا خوردن در دست بگیرید سعی کنید قاشقی را انخاب کنید که در دستان کودک جای بگیرد و اندازه دهان و دستان کودک باشد تا از دست گرفتن آن خسته نشود و غذا را به راحتی در دهان خود بگذارد. اگر قاشق بزرگتر از دهان کودک باشد او نمی تواند قاشق را به همراه غذا در دهان خود جای دهد به همین از تلاش کردن دست می کشد.

غذا خوردن کودک با قاشق

غذا خوردن کودک با قاشق از چه سنی باید شروع شود؟

زمانی که کودک غذای کمکی را آغاز می کند به مرور زمان می تواند با انواع غذاهایی که میل می کند آشنا شود و در برخی مواقع علاقه بسیاری به غذا نشان می دهد و در برخی مواقع هم بی اشتها و بی علاقگی خود را نمایان می کند پس بهتر است علاقه کودک خود را به غذاها شناسایی کنید. غذا خوردن کودک با قاشق اصولا در بین ماه های 9 تا یک سالگی نمایاین می شود و تمایل خود را به استقلال در غذا خوردن نشان می دهند.

در این سن کودکان در حال کسب کردن تجربه ها و شناخت اشیاء اطراف خود هستند به همین دلیل است که آن ها را به سمت دهان خود می برند و اشیائ را در دست می گیرند تا آن ها را به خوبی بررسی کند و از طریق حس لامسه به شناخت آن ها می پردازند.

به همین دلیل است که غذا را در دستان خود جمع کرده و آن ها را به سمت دهان می برند تا غذا را بچشند. احتمالا همه ی والدین با این صحنه آشنا هستند که کودک به غذا چنگ می زند و تلاش می کند هر چه در دست دارد را در دهان خود بگذارد. حتی برخی کودکان این کار را به آرامی و با انگشتان خود انجام می دهند.

دیدن این نشانه ها یعنی کودک شما آماده است تا مهارت غذا خوردن با قاشق را آموزش ببیند چرا که این مهارت های اولیه و حرکتی پایه ای است که انجام می دهد در نتیجه اگر این نشانه ها را در کودک خود مشاهده کرده اید می توانید آموزش را آغاز کنید چرا که کودک برای یادگیری آماده می باشد و می تواند به این استقلال دست پیدا کند که غذای خود را خودش بخورد.

غذا خوردن کودک با قاشق

نشانه های آمادگی کودک برای استقلال در غذا خوردن

والدین باید توجه داشتند باشند که کودکان در برابر هر چیزی چه واکنش هایی از خود نشان می دهند و با کسب اطلاعات در مورد رفتارهای کودک که در اکثر مواقع بسیار مشابه می باشند آموزش های لازم را شروع کنند.

  • غذا خوردن کودک با قاشق از زمانی شروع می شود که فرزند شما سعی می کند قاشق را از شما بگیرد.
  • کودک در تلاش است که بشقاب شما را به سمت خود بکشد و خودش غذا را بخورد.
  • کودک به غذا چنگ می زند و دست خود را به سمت دهان می برد.
  • او تلاش می کند با انگشت و یا قاشق غذا را به سمت دهان خود ببرد.
  • هنگامی که به او غذا می دهید دست شما را پس می زند و می خواهد قاشق را از شما بگیرد.

اگر سن فرزند شما کوچک تر از یک سال و یا حتی بیشتر از یک سال است دیدن این نشانه ها به شما کمک می کنددتا از آمادگی فرزندتان و استقلال او خبردار شوید به همین دلیل توجه به نشانه ها بسیار مهم می باشد.

در نتیجه باید به او فرصت دهید تا مهارت غذا خوردن با قاشق را بی آموزد و برای درست انجام دادن آن بارها تلاش کند تا بالاخره موفق شود چرا که کودکان با تمرین و تکرار می توانند مهارت های مورد نیاز را کسب کنند.

غذا خوردن کودک با قاشق

با چه غذاهایی می توان آموزش غذا خوردن کودک با قاشق را شروع کرد؟

بهتر است آموزش غذا خوردن کودک با قاشق را با غذاهایی شروع کنید که برای او برداشتن و در قاشق جمع کردن غذا، به سمت دهان بردن، نگه داشتن در قاشق و … آسان باشد مانند:

  1. سیب زمینی، هویج، غذاهای پوره شده که چسبندگی دارند.
  2. میوه های اسلایس شده ی ریز
  3. تکه های ورد شده مرغ و ماهی که کاملا پخته شده باشند.
  4. ماکارانی پخته شده  و نرم

به طور کل هر غذایی که انتخاب می کنید باید به صورت کامل پخته و نرم باشد و به اندازه های ریز و کوچکی درآمده باشند تا کودک بتواند آن ها را به راحتی برداشته و در دهان خود قرار دهد. توجه داشته باشید که فرزند خود را با غذایی که جلوی او قرار داده اید تنها نگذارید زیرا امکان خفگی در این سن زیاد می باشد.

غذا خوردن کودک با قاشق

چگونه به کودکان آموزش دهیم که غذا را خودشان بخورند؟

اگر متوجه شده اید که کودک آمادگی دارد که مهارت غذا خوردن را آموزش ببیند، برای شروع باید به او کمک کنید و راه هایی را پیش بگیرید تا به این مهارت دست پیدا کند.

  • به او کمک کنید تا تا برای غذا خوردن با قاشق تمرین کند و فرصت های زیادی را در اختیار او قرار دهید.
  • اگر کودک شما تمایل دارد با دست غذا بخورد به او این فرصت را بدهید و او را تشویق کنید.(قبل از غذا خوردن حتما دست های او را به خوبی بشویید.)
  • کودک خود را با وسایل غذا خوری آشنا کنید و ظروف را به خوبی به او معرفی کنید.
  • کودک را با غذا تنها نگذارید و در نزدیکی او باشید.
  • خودتان را برای کثیفی ها آماده کنید و حوصله خود را افزایش دهید تا جلوی این کار را نگیرید.
  • به او یاد دهید که سر سفره و یا روی صندلی غذا خوردی کودک، بنشیند و در کنار خانواده غذا میل کند.
  • در این آموزش صبور باشید.

در انتها شما والدین عزیز را دعوت می کنیم به مشاهده سایت پیانو استایل تا بهترین و با کیفیت ترین لباس های دخترانه و پسرانه را با قیمتی فوق العاده خریداری کنید تا فرزند شما همیشه بهترین ها و به روزترین لباس ها را به تن داشته باشد.

مقالات مشابه مناسب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *